CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Gefeliciteerd , een vaste baan!

apr
29

Bij Tomatenkwekerij CombiVliet werken verschillende mensen, uit verschillende landen, uit verschillende woonplaatsen, met verschillende achtergronden en ook met verschillende mogelijkheden. Want niet iedereen kan op een bepaald niveau functioneren.

Op één van onze vestigingen werken twee jongedames van 18 en 19 jaar die onlangs een vast contract hebben gekregen en op hun eigen niveau goed functioneren binnen het bedrijf.

“Wij hebben twee leuke meiden die twee jaar geleden via school bij ons kwamen werken. Beiden halen niet de normale norm, maar dat was voor ons geen beperking. We hebben eerst samen gekeken of ze het werk leuk vonden, en het bedrijf natuurlijk, want dat is ook belangrijk! Beiden werken na twee jaar nog steeds bij ons en hebben sinds kort allebei een vast contract gehad. Een mooie prestatie van deze dames. Gefeliciteerd!”, vertelt Jan (bedrijfsleider en begeleider bij CombiVliet)

Het was onlangs nog in het nieuws dat mensen met een participatiebaan na twee jaar vaak weer op straat staan, omdat werkgevers geen reguliere baan voor hen hebben. Na twee jaar heeft een werkgever namelijk de keuze om iemand in vaste dienst te nemen of geen contract meer aan te bieden. De ervaring leert dat veel werkgevers voor het laatste kiezen in verband met de risico’s.

“Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om onze weg te banen in alle regels, wetten, bureaucratie en subsidiemogelijkheden. Uiteindelijk is het ons gelukt via de gemeenten waar de meiden wonen tot oplossingen te komen. We hebben een loonkostensubsidie doelgroep kunnen regelen voor het deel van de arbeidscapaciteit wat ze niet waar kunnen maken om aan de ‘standaard’ norm te voldoen. Hiervoor heeft een grondig werkplekonderzoek plaatsgevonden, waarbij gekeken is naar de mogelijkheden. Naar aanleiding van dit onderzoek, werd een loonwaarde bepaald volgens een berekeningswijze loonwaardebepaling UWV. Bovendien hebben we een No Risk Polis voor de Ziektewet, wat inhoudt dat als ze ziek zijn, dit voor het grootste deel vergoed wordt door het UWV.”, vertelt Martine van der Meer, verantwoordelijk voor de HRM binnen CombiVliet.

Het was voor CombiVliet een uitdaging om de mogelijkheden in ‘deze wereld’ te vinden. “Dit is jammer, want hier kunnen mensen uit deze doelgroep door worden benadeeld. Het feit dat de gemeente waar de werknemer woont, tegenwoordig verantwoordelijk is voor de mogelijkheden, maakt het niet makkelijker, want elke gemeente kan een eigen beleid met eigen regels hanteren. Ook voor de ouders van kinderen uit deze doelgroep, blijkt het moeilijke materie te zijn. In ieder geval hebben we niet zomaar opgegeven met als resultaat dat we ze een vast contract hebben kunnen geven. De participatiewet is in de basis goed bedoeld, maar heeft nog veel haken en ogen, terwijl deze mensen eigenlijk gewoon een leuke job willen!”

Het vergt ook een investering van CombiVliet, want mensen uit deze doelgroep, hebben wat meer aandacht nodig. “Dat is niet erg, de bedrijfsleiding moet hier wel achter staan. Ik vind het leuk en uitdagend om deze mensen te begeleiden, want er is niks mooiers dan voldoening halen uit je eigen werk, zelf een salaris verdienen. Ook voor mensen voor wie dit moeilijker is. Ik ben trots op deze meiden dat ze het toch uiteindelijk tot een vast contract hebben geschopt en hoop dat ze nog lang blijven!”, geeft Jan aan.

Dit traject is in samenwerking met de betreffende gemeenten, Sandra Korstanje, adviseur werkgeversdiensten Haaglanden en Lucas van der Veen van Vdvcoaching die werknemers met een beperking begeleidt.

Laatste nieuwsbericht

dec
06

Hoe ervaart CombiVliet het werken met internationale medewerkers?

Vrijdag 2 december jl. mocht CombiVliet een presentatie geven over hoe zij als bedrijf met internationale medewerkers omgaan, ervaren en beleven. Ook de andere sprekers Thomas Zwiers, Martin Grisel...

Lees het hele bericht
jul
11

Niet één, maar twee sleuteloverdrachten bij CombiVliet

Door: Martine van der Meer

Vrijdag 1 juli jl. was de officiële sleuteloverdracht van Theo van Vliet naar zijn zoon Roy van Vliet die zijn functie van Algemeen Directeur over heeft genomen. Echter dit was niet de enige sleuteloverdracht die dag, want ook op onze locatie MaasVliet in Maasdijk werd er een sleutel overgedragen.

Lees het hele bericht