Werk & Carrière
7

Waarom werken met stagiaires zo leuk is!

Bij CombiVliet hebben we regelmatig jongeren die een stage komen lopen.

Verschillende vakgebieden

Van biologie, logistiek, teelt tot arbeid. Of een heel ander vakgebied als ict, communicatie, administratie, techniek, etc. Op verschillende niveaus.

Want hoe moeilijk is het als jonge scholier te bepalen welke richting je op wilt, als je niet weet waar je allemaal naar toe kunt….. “De vakgebieden die ik zelf uitvoer, HRM en communicatie, bestonden helemaal nog niet toen ik op school zat! En omdat de wereld nu nog sneller verandert, is het best moeilijk om uit te vinden wat bij je past en wat je leuk vindt”, vertelt Martine van der Meer, verantwoordelijk voor HRM en Communicatie binnen CombiVliet.

“We zien dit heel vaak. Deze jonge generatie vindt het moeilijk om een richting te bepalen, want wat is er mogelijk, en wat betekent dat dan daadwerkelijk. De functie bij het ene bedrijf, is ook niet altijd de functie bij het andere bedrijf. Het is belangrijk een bedrijf te vinden wat bij je past. Jouw normen en waarden, waar jij je prettig voelt.” In het Westland hebben we een stagebegeleider, Robert Lasschuyt, die de nodige ervaring heeft binnen ons bedrijf met leertrajecten. Hij zorgt voor een goede begeleiding en coaching binnen het bedrijf en laat ze alles zien wat er allemaal mogelijk is binnen ons bedrijf.

“We werken veel met scholieren binnen CombiVliet, als vakantie- en zaterdagwerkers. Dit betekent veelal productiewerk, want meer mag er ook niet, volgens de arbo richtlijnen. En bovendien hebben we dit soort werk juist beschikbaar voor deze doelgroep. Echter dit is niet een toekomstbeeld wat jongeren voor ogen hebben. Als wij jongeren dus willen interesseren, moeten we meer laten zien van de mogelijkheden in de tuinbouw. Daar neemt GoGoGreenhouse ook de nodige initiatieven in. Want we hebben juist in onze branche jongere nodig die een grote meerwaarde zijn voor onze toekomst. Het houdt ons als organisatie ook jong,”, vertelt Martine van der Meer. Ook op de andere vestigingen in Middenmeer (NH) en Rilland (ZL) hebben we regelmatig stagiaires.

“Op dit moment hebben we in het Westland drie leuke enthousiaste stagiaires lopen en in september begint er ook weer één. Ze hebben verschillende interesses en wij kijken wat bij hen past en begeleiden ze in dit proces. Ik vind het ook heel leuk om met jongeren te werken. Ze brengen leven in de brouwerij, komen met nieuwe ideeën,” vertelt Robert Lasschuyt, manager Arbeid.