Werk & Carrière
7

Samen groeien door de jaren heen.

Van 0 tot nu

Van tuinen onder plat glas naar wereldspeler in high-tech tomaten telen.

Jaren vijftig

Het begint in het klein

In de jaren vijftig is Piet van Vliet één van de vele telers in het Westland. Hij teelt al vroeg in het voorjaar tomaten en tot laat in de herfst komkommers. Nog geen hectare groot - 9000 vierkante meter - is het bedrijf.

Jaren vijftig

Van de platte schuit naar een eigen truck

Piet poseert samen met zoon Theo voor het huis aan de Madeweg in Monster.

1976

In 1976 komt zoon Theo op zijn achttiende het bedrijf aan de Madeweg in Monster versterken.

1984

Voor het eerst ‘samen groeien’.

Aan de Madeweg zijn echter geen uitbreidingsmogelijkheden voor de groeiambities van vader en zoon Van Vliet. Het is reden om in 1984 te verhuizen naar ‘s-Gravenzande. In één keer wordt het bedrijf tweemaal zo groot, 18.500 vierkante meter.

1994

Uitbreiden met nieuwe locaties in Maasdijk en ’s-Gravenzande.

In de jaren negentig groeit ‘Van Vliet Cherrytomaten’ door, met de nieuwbouw van Maasvliet en Dijkvliet in Maasdijk, beide vijf hectare groot. Met Drievliet in Maasdijk en Viervliet in ‘s-Gravenzande komen er nog eens acht hectare bij.

1994

Start bouw MaasVliet aan de Oranjepolderweg in Maasdijk.

1998

Edwin de la Combé treed toe tot directie.

Na 7 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse functies binnen Van Vliet Cherrytomaten, zal hij de commerciële activiteiten verder uitbreiden in de rol van commercieel directeur.

2000

Oprichting NL Jobs

Het eigen uitzendbureau Oranjevliet wordt omgedoopt tot NL Jobs en met een aantal collegatelers verder uitgebreid.

2004

Nog sneller gaat het wanneer Zeeland in beeld komt.

In Rilland komen er niet alleen zeventien hectare bij, door groeibelichting is er voor het eerst jaarrondproductie mogelijk.

2007

Nog eens negen hectare erbij, met ZuidVliet in Maasdijk.

2007

Oprichting Greenpack

Met nog drie partners begint CombiVliet Greenpack, het grootschalige groenten­­verpakkings­bedrijf langs de A20 in Maasdijk.

2009

Eric van Heijningen treed toe tot directie.

Met Eric in de functie van financieel directeur zijn alle honken bezet.

2010

CombiVliet nieuwe naam voor Van Vliet Cherrytomaten.

2011

Groot denken in de kop van Noord-Holland.

De stap naar Noord-Holland is de volgende impuls. In acht etappes groeit het areaal met 84 hectare. Daarmee is CombiVliet een van de grootste tomatentelers van Europa. CombiVliet teelt nu tomaten op zeven verschillende locaties, in totaal 150 hectare groot.

2017

CombiVliet gaat de 100 hectare over.

Voorbereidingen van de bouw van fase 5 worden in gang gezet. De kas wordt 12 hectare en dat betekent dat locatie Noordvliet naar ruim 60 hectare kas groeit. 

2017

NoordVliet, grootschalig samenwerkingsproject.

De drone van de videograaf heeft bijna zijn gehele accuvermogen nodig om het totale complex NoordVliet van bovenaf in beeld te brengen. Dat zegt alles over de omvang van dit grootschalige project van tomatenbedrijf CombiVliet in Middenmeer.

2022

Tijd voor de derde generatie Van Vliet: Roy.

Het is 2022 als Theo van Vliet de derde generatie aankondigt: zoon Roy neemt de algehele bedrijfsleiding over, samen met operationeel directeur Edwin de la Combé en financieel directeur Eric van Heijningen.

2023

Havecon bouwt de 100 vol voor CombiVliet

In december 2022 werd aangekondigd dat het laatste deel van de in totaal acht ‘blokken’ voor tomatenteler CombiVliet in 2023 zal worden gebouwd. Voor de laatste fase op dit perceel zal er in maart worden begonnen met bouwen om het aan het eind van dit jaar in productie te laten gaan.