Werk & Carrière
9

Samen kom je verder.

Samenwerken

Het zit diepgeworteld in ons DNA.

Samen groeien

In alle activiteiten die niet tot ons primaire proces horen, zijn andere bedrijven beter dan wij. Deze activiteiten zijn hún primaire proces. Daarom werken we in die activiteiten samen met deze bedrijven die onze visie delen.

Telen is ons vak. Maar bij telen komt veel meer kijken. De beste rassen veredelen. Voldoende personeel beschikbaar hebben. Het inkoopproces stroomlijnen. Nieuwe onderdelen ontwikkelen. Projectbegeleiding. Tomaten verpakken. Tomaten vermarkten. Voor deze en andere activiteiten werkt CombiVliet nauw samen met gespecialiseerde bedrijven, zodat wij onze handen vrij hebben voor óns specialisme. Telen is ons vak.

CombiVliet &

Axia Seeds

KAS Energy - ECW

NL Jobs

Nitea

CombiCoop

Bekopak

Greenpack

Greenblend

Harvest House

Axia Seeds

Axia Seeds is misschien wel het veredelingsbedrijf dat het dichtst bij de markt staat.

Axia Seeds is misschien wel het veredelingsbedrijf dat het dichtst bij de markt staat: het is opgericht met inbreng van een aantal grote tomatenteeltbedrijven. CombiVliet is er één van. Axia Seeds combineert actuele teeltkennis met een toekomstgerichte visie. Met jarenlange veredelingsexpertise is het bedrijf in staat om rassen te ontwikkelen die beantwoorden aan de hoge eisen van CombiVliet: smaakvol en productief, ziekteresistent en onderscheidend. Door in te zetten op meerdere segmenten in de tomatenteelt heeft Axia Seeds altijd een breed spectrum aan noviteiten beschikbaar.

www.axiaseeds.com

KAS Energy - ECW

Hoeveel tomatenteeltbedrijven hebben een eigen energiebedrijf?

Hoeveel tomatenteeltbedrijven hebben een eigen energiebedrijf? CombiVliet is er één van. Uit een samenwerkingsverband met een aantal grote teeltbedrijven in Noord-Holland ontstond KAS Energy - ECW. Het is een energiebedrijf met meerdere specialisaties in één: particuliere netbeheerder, energieproducent (uit aardwarmte, zon, biomassa en warmtekrachtkoppelingen) en handelaar. KAS Energy - ECW beschikt over eigen netwerken van kabels en leidingen, productie- en opslaginstallaties. Door actief te zijn op meerdere velden kan het bedrijf optimaal de belangen van grote teeltbedrijven én die van anderen behartigen, zoals datacenters en industriële bedrijven.

www.ecwenergy.nl

NL Jobs

Veel werk in de kassen is en blijft handwerk.

Veel werk in de kassen is en blijft handwerk. Bovendien is het seizoensgebonden, dus werk dat niet jaarrond kan worden aangeboden. In de krappe arbeidsmarkt die Nederland toch al kent, is het goed invullen van de personele capaciteit een vak apart. Een vak dat we graag overlaten aan NL Jobs. Het uitzendbureau werft mensen in verschillende landen in de EU. NL Jobs neemt alle verantwoordelijkheid over voor het optimaal invullen van de arbeidsbehoefte op de CombiVliet-bedrijven. Niet alleen maar het te werk stellen van hun medewerkers, ook zaken als huisvesting, vervoer en medische zorg zijn minstens zo belangrijk. Deze mensen moeten voorzien worden in alles wat ze nodig hebben om gemotiveerd bij ons bedrijf te kunnen werken. Dat vinden we belangrijk als inlener.

www.nl-jobs.com

Nitea

Automatisering neemt een belangrijke plek in de moderne glastuinbouw in.

Automatisering neemt een belangrijke plek in de moderne glastuinbouw in. Om die automatisering optimaal te laten aansluiten op het primaire arbeidsproces, is Nitea opgericht. Het bedrijf is een van de samenwerkingsverbanden tussen CombiVliet en andere tomatenteeltbedrijven. Als IT-specialist is Nitea 100% gefocust op de ontwikkeling van softwarepakketten, uitsluitend voor toepassing in de glastuinbouw. Van werkplekautomatisering tot en met managementinformatiesystemen. Vanuit de groenteteelt heeft Nitea inmiddels met succes ook het accent verlegd naar de sierteelt en verpakkingsbedrijven in de AGF.

www.nitea.nl

CombiCoop

CombiVliet heeft een eigen inkoop- en projectmanagementbureau: CombiCoop.

CombiVliet heeft een eigen inkoop- en projectmanagementbureau: CombiCoop. Het is een uniek samenwerkingsverband dat we delen met de collega’s van Agro Care. CombiCoop staat aan de basis van alle nieuwe ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Als er ergens nieuw gebouwd wordt, neemt CombiCoop de regie. Zo blijven de lijnen met CombiVliet als opdrachtgever kort. Met alle relevante disciplines in eigen huis beheerst CombiCoop het gehele traject, van de offerte-aanvraag tot en met de oplevering van het project. Ook zijn de medewerkers verantwoordelijk voor de inkoop van alle verbruiksartikelen die nodig zijn voor de teelt op de teeltlocaties, zoals meststoffen, steenwol en folie.

www.combicoop.nl

Bekopak

Voor een perfecte presentatie van tomaten in de winkel is de optimale verpakking essentieel.

Voor een perfecte presentatie van tomaten in de winkel is de optimale verpakking essentieel. Een verpakking die niet alleen het product goed naar voren laat komen, maar ook efficiënt is in de handling, is geproduceerd met een minimum aan materiaal en beschermend in het verkoopproces is. Het zijn de verpakkingen waarin Bekopak is gespecialiseerd: dunwandig en thermogevormd. Net als veel andere samenwerkingen is ook Bekopak ontstaan uit een initiatief van meerdere tomatenteeltbedrijven. Door het succes heeft het bedrijf nu ook in andere sectoren een stevige positie gekregen, zoals in de vleesverwerkende industrie.

www.bekopak.nl

Greenpack

Het is efficiënter om de verpakking en de distributie aan een specialist over te laten.

In de aantallen waarin de CombiVliet-bedrijven tomaten produceren, is het efficiënter om de verpakking en de distributie aan een specialist over te laten: Greenpack. In Maasdijk is een bijzonder samenwerkingsverband tussen teeltbedrijven gerealiseerd. CombiVliet is een van de aandeelhouders. Vijf dagen per week ligt het accent aan de twintig verpakkingslijnen vooral op tomaten. Grotendeels geautomatiseerd, maar nog altijd voor een belangrijk deel handwerk - in twee shifts. Voedselveiligheid staat hoog genoteerd, ondersteund door alle belangrijke certificaten in de sector. Ook manifesteert Greenpack zich steeds meer met milieuvriendelijke verpakkingen, vrij van plastic. Door de korte lijnen blijft de versheid ook na de verpakkingsfase gehandhaafd.

www.green-pack.nl

Greenblend

Grote retailketens stellen steeds hogere eisen aan versproducten zoals tomaten.

Grote retailketens stellen steeds hogere eisen aan versproducten zoals tomaten. Tegelijkertijd is er de maatschappelijke druk om verantwoord om te gaan met voedsel. Die twee ontwikkelingen werkten de oprichting van een eigen tomatenverwerkend bedrijf in de hand: Greenblend, onderdeel van Greenpack waar ook CombiVliet bij is aangesloten. Tomaten zijn een natuurproduct en dus verschillend, waardoor ze niet altijd aan de specificaties van de retail voldoen. Dat is niet erg. De kwaliteit en smaak zijn zoals het hoort. En daarmee perfect om te promoveren tot een tomatenbasis, een pastasaus of een pastaknoflooksaus. Het assortiment van Greenblend wordt steeds verder uitgebreid.

www.green-blend.nl

Harvest House

De marketing en verkoop van tomaten vragen heel andere eigenschappen dan het telen van tomaten.

De marketing en verkoop van tomaten vragen heel andere competenties dan het telen van tomaten. Eigenschappen die Harvest House als geen ander in huis heeft.

Onder die naam hebben meerdere teeltbedrijven zich verenigd, om daarmee de afzet van vruchtgroenten een stevig fundament mee te geven. Ook CombiVliet is lid van Coöperatie Harvest House U.A. Tomaten zijn niet het enige product dat ze verkopen. Door de spreiding over een drietal belangrijke groenten - tomaat, komkommer en paprika - kan Harvest House een sterke onderhandelingspositie in de markt innemen. Met goede en eerlijke prijzen voor producten als resultaat.

www.harvesthouse.nl

Werken bij

Misschien wel de leukste werkgever in AGF