Werk & Carrière
7

Wat kunnen wij vertellen over onze internationale medewerkers!

Al jaren een veel besproken onderwerp en ik heb de eer hier iets over te mogen vertellen!

Wij telen tomaten en hebben veel internationale medewerkers die bij ons werken. We kunnen niet zonder! Omdat een tomaat een seizoensproduct is, wat niet jaarrond geteeld kan worden, hebben we dus niet het hele jaar werk voor alle mensen. 1/3 van het jaar hebben we voor de meeste mensen geen werk……….helaas.

Maandag 20 november jl. werden we als tuinbouwbedrijven (Agro Care en CombiVliet) gevraagd iets te vertellen over de huisvesting van onze internationale medewerkers.

Onze pitch:   Huisvesting internationale medewerkers

Al jaren een veel besproken onderwerp en ik heb de eer hier iets over te mogen vertellen!

Mijn naam is Martine van der Meer en werk bij CombiVliet en Agro Care. Wij telen tomaten en hebben veel internationale medewerkers die bij ons werken. We kunnen niet zonder! Omdat een tomaat een seizoensproduct is, wat niet jaarrond geteeld kan worden, hebben we dus niet het hele jaar werk voor alle mensen. 1/3 van het jaar hebben we voor de meeste mensen geen werk……….helaas.

Wij willen het zo goed mogelijk regelen voor onze mensen en dus ook voor deze seizoensmedewerkers. Huisvesting is een groot probleem, omdat er een tekort is. Door een algemeen tekort aan woningen in Nederland, is het vinden van oplossingen een emotioneel onderwerp geworden in de samenleving. De media doet hier vaak nog een schepje bovenop. Want goed nieuws, verkoopt niet…

Een doordacht oplossingsgericht beleid is tot op heden niet bereikt. Het tempo van het realiseren van goede huisvesting heeft ervoor gezorgd dat we ingehaald zijn door de tijd. Met als gevolg de bekende problemen. En dit levert alleen verliezers op, werknemers, werkgevers èn de samenleving. Dit moeten we dus oplossen met z’n allen!

In onze bedrijven is zowat de helft van de medewerkers die in vaste dienst is, oorspronkelijk afkomstig uit het buitenland. Dit gaat om de jaarrond functies binnen het bedrijf. De mensen die de seizoensgebonden functies invullen binnen onze bedrijven, kunnen ook jaarrond via ons uitzendbureau werken, als zij dit willen. NLJobs zoekt voor de maanden dat er geen werk is bij ons, ander werk, veelal buiten de branche bijvoorbeeld de logistiek waar het juist in de wintermaanden druk is. Dit is een mooie combi die het uitzendbureau kan bieden voor mensen die een langere periode aaneensluitend in Nederland willen werken. Nog steeds wil ook een groot deel van deze mensen niet jaarrond in Nederland blijven en een periode naar huis, naar hun familie. Dat kan. Ons uitzendbureau zorgt voor alle zaken die nodig zijn, om deze mensen te ontzorgen. Zo’n 20 jaar geleden, toen er veel arbeidsmigranten uit Polen in NL kwamen, hebben we dit eerst zelf geprobeerd te regelen als teeltbedrijf. Maar dit bleek onmogelijk om naast het runnen van een tomatenteeltbedrijf, huisvesting, vervoer, administratie en andere diensten te bieden aan deze mensen die tijdelijk voor ons kwamen werken. Vandaar dat we hiervoor toen een zelfstandig bedrijf opgericht hebben, met een aantal teeltbedrijven die tegen dezelfde uitdagingen op liepen. Want we wilden het goed doen!

Als werkgever vinden we het belangrijk dat deze mensen fijne en verantwoorde huisvesting hebben, zodat ze onbezorgd hun werk kunnen doen en bovendien bij ons willen blijven werken!

Het kan niet zo zijn dat bedrijven die mensen nodig hebben, niet de mogelijkheid krijgen voor goede huisvesting te zorgen. Dit lijkt wèl de realiteit geworden. Er is nog steeds een tekort aan huisvesting. En een teveel aan uitzendbureaus, die niet zouden mogen bestaan….. Daardoor zien we met regelmatig slechte voorbeelden waar toch veel mensen hun beeld op baseren. Hier hebben wij last van! Dit moeten we dus oplossen als samenleving!

In Noord-Holland heeft ons uitzendbureau NL Jobs een logiescentrum in Middenmeer en hebben onze teeltbedrijven inmiddels kleinschalige huisvesting op de teeltlocatie zelf. Nette appartementen met eigen voorzieningen. Dit werkt efficiënt, geen woon-werkverkeer voor de mensen zelf èn de omgeving. We begrijpen dat dit in het Westland met het tekort aan vierkante meters moeilijker is, maar er zijn altijd oplossingen. Ook in het Westland kunnen we oplossingen realiseren, zodat we de mensen die we nodig hebben, een goed verblijf kunnen bieden voor de tijd dat ze in Nederland werken.

Laten we vooral ook vragen wat deze mensen belangrijk vinden en niet bedenken wat wij nodig vinden binnen onze cultuur en regelgeving! Geen grote recreatieruimten waar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt, maar goede WIFI is één van de basisbehoeften tegenwoordig! Van wie niet trouwens?

Het mooiste is huisvesting in de buurt van het bedrijf waar de mensen werken, betaalbaar cq. kostendekkend en