CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Doe je ding met volle aandacht!

Door: Martine van der Meer
jul
05

Ik zie zoveel mensen die leven, of in het verleden of in de toekomst, maar niet in het nu. Dat is bijzonder, want als je het goed bekijkt, kun je alleen ‘nu’ leven.

Aan het verleden kun je niks meer veranderen en de toekomst is een onbeschreven blad. Ook al beseffen we dat niet altijd…..

Maar ik moet toegeven dat het best lastig is in het ‘nu’ te zijn. Zelfs als we met iemand in gesprek zijn, zitten we vaak met onze gedachten heel ergens anders. Terwijl het wel zo respectvol is jouw aandacht te geven aan je gesprekspartner. Toch? Niemand vindt het leuk om met iemand te praten die met z’n gedachten ergens anders zit. Kun jij dat? Kun jij tijdens een gesprek NIET aan de vakantieplanning denken voor volgende week, dat telefoontje wat je nog moet doen, die mail die nog verstuurd moet worden, dat appje waar je tijdens het gesprek een signaal van krijgt via je Apple watch, je afspraak voor vanavond, waarvoor je nog iets door moest lezen? Kun jij die volle aandacht geven aan iemand?

Waar ben jij op dit moment mee bezig? Het lezen van mijn blog of zit je met je gedacht alweer ergens anders? Een mooi spiegelverhaal om eens overna te denken:

_Een rijke fabriekseigenaar zag tot zijn afschuw een visser lui naast zijn boot liggen op het strand on de zon, turend in de lucht.
‘Waarom ben je niet aan het vissen?’ vroeg de fabriekseigenaar.
‘Omdat ik genoeg vis heb gevangen voor vandaag’, zei de visser.
De man: ‘Waarom vang je er niet nog een paar?’
De visser: ‘Wat zou ik ermee moeten?’
‘Je zou geld kunnen verdienen’ luidde het antwoord. ‘Daarmee zou je een motor op je boot kunnen laten monteren om verder de zee op te gaan en meer vis te vangen.
Dan zou je genoeg verdienen om nylon netten te kopen. Die zouden je meer vis en meer geld opleveren. Al gauw zou je genoeg geld hebben om twee boten te bezitten… misschien wel een hele vloot. Dan zou je een rijk man zijn net als ik.’
‘Wat zou ik dan doen?’ vroeg de visser. ‘Dan zou je straks werkelijk van het leven kunnen genieten’ zei de fabriekseigenaar.
‘En wat denk je wat ik nu aan het doen ben?’ antwoordde de visser._

Denk er maar eens overna…… Als je ergens anders bent, dan in het nu, mis je heel veel mooie momenten die je echt niet wilt missen.

Laatste blogpost

dec
05

En toen keek ik in de spiegel…

Door: Martine van der Meer

Toen ik nog jong was, in de vorige eeuw was dat, zoiets als Z (geboren tussen 2000-2015) nu is, vond ik iemand van 40 stokoud en iemand van 50 een fossiel. En dan ineens ben ik ineens zelf 50.

Lees het hele bericht
nov
07

Jaargesprekken uit de mode?

Door: Martine van der Meer

Elk jaar lees je wat wel of niet een trend of in de mode is. Ook jaargesprekken, functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken zijn het ene jaar ‘uit’ en daarna weer ‘in’.

Lees het hele bericht