CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Mini troscherries uit Rilland

dec
14

Dat is uniek voor CombiVliet, of toch niet? “De eerste teelt op deze toen nieuwe vestiging in Rilland in 2005, was ook cherrytomaten aan de tros. Doordat de markt om grotere tomaten vroeg, zijn we toen al snel overgeschakeld op grotere trostomaten”, vertelt Hans Bouten, Locatiemanager van ZeeVliet.

CombiVliet heeft verschillende soorten en kleuren tomaten, echter alleen tomaten, geen andere vruchtgroenten. “In overleg met HarvestHouse, het bedrijf wat onze producten vermarkt, bepalen we jaarlijks welke soorten en typen we gaan telen. Het moet een compleet assortiment zijn, wat we jaarrond aan kunnen bieden vanuit Nederland.”
CombiVliet heeft steeds meer kleinere tomaatjes in belichte kassen staan. “De consumenten willen namelijk jaarrond Hollandse tomaten. Ze zien nog steeds dat in dezelfde verpakkingen allerlei soorten tomaten worden gedaan door de retailer. Dan denk je dat je Hollandse tomaten koopt, maar een paar weken later, zitten er in dezelfde verpakking ineens buitenlandse tomaten. Daar houden consumenten niet van! Ik ook niet, want ik had het vorige week ook in de supermarkt…. Zeker niet als het vanuit verre landen in gekoeld transport naar Nederland komt waardoor de smaak verdwijnt. Buiten dat het niet echt duurzaam is om ze van zo ver te halen, is het funest voor tomaten om ze te koelen. De smaak verdwijnt en komt niet meer terug…..”, vertelt Martine van der Meer van CombiVliet.

“Op ZeeVliet hebben we 5 ha mini tros cherrytomaten staan voor het komende seizoen. De eerste trosjes beginnen te kleuren. Omdat we eigenlijk altijd de wat grotere trostomaten hebben gehad, is dit op het gebied van teelt en arbeid een uitdaging. Het is gewoon anders dan wat ze ruim 15 jaar gewend zijn. Dat maakt het ook wel weer leuk! Deze locatie is totaal 17 ha groot. Op de overige 12 ha telen we de grotere trostomaten. Deze worden direct in de eindverpakking geoogst. Deze 5 kg verpakkingen worden direct door de kopende partij opgehaald bij ons. De mini tros cherry tomaten worden bij ons verpakkingsbedrijf Greenpack verpakt in portieverpakkingen naar wens van de afnemer. Deze liggen binnen 2 dagen in het schap, waardoor ze van super kwaliteit zijn. Ze zijn echt lekker zoet! Maar let op, niet thuis in de koelkast. Dat is zo zonde van de smaak”, aldus Hans Bouten.

Het energiebeleid is dit jaar één van de grootste uitdagingen! De energie is zo kostbaar geworden dat telers continue zoeken naar de juiste balans tussen teelt en energie. Er wordt over het algemeen minder belicht. De teelt wordt aangepast op minder groeilicht door een grotere stengelafstand en een specifieker snoeibeleid. Want het groeilicht wat we hebben, moet optimaal benut worden door de plant. Het gevolg van dit efficiënte groeilichtbeleid is dat de productie hierdoor lager uit zal vallen dan in voorgaande jaren. Dit heeft natuurlijk ook impact op de arbeid. De producten zullen ook meer op moeten gaan brengen, omdat de schaarser zijn en duurder om te telen. Dit is de wereld van vandaag, we bewegen mee als CombiVliet en maken er wat moois van!

Laatste nieuwsbericht

dec
06

Hoe ervaart CombiVliet het werken met internationale medewerkers?

Vrijdag 2 december jl. mocht CombiVliet een presentatie geven over hoe zij als bedrijf met internationale medewerkers omgaan, ervaren en beleven. Ook de andere sprekers Thomas Zwiers, Martin Grisel...

Lees het hele bericht
jul
11

Niet één, maar twee sleuteloverdrachten bij CombiVliet

Door: Martine van der Meer

Vrijdag 1 juli jl. was de officiële sleuteloverdracht van Theo van Vliet naar zijn zoon Roy van Vliet die zijn functie van Algemeen Directeur over heeft genomen. Echter dit was niet de enige sleuteloverdracht die dag, want ook op onze locatie MaasVliet in Maasdijk werd er een sleutel overgedragen.

Lees het hele bericht