CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Kom in de Kas 2019

apr
09

Deze keer was Kom in de Kas in Maasland in regio Westland. Mooi gebied met mooie bedrijven. Vrij nieuwe en wat grotere bedrijven. De diversiteit aan bedrijven en teelten was groot. Dit jaar geen tomatenbedrijf wat de deuren open zetten, maar de productgroep Tomaten was present!

Een mooie presentatie aan verschillende soorten; klein, groot, middel, rond, ovaal, langwerpig, bijzonder gevormd, zoet, fris, fruitig, rood, roze, geel, oranje, bruin en natuurlijk voor veel verschillende toepassingen.

Niet elke tomaat is geschikt voor hetzelfde doel. Net als een aardappel dat niet is. De tomaat komt trouwens net als de aardappel uit de nachtschade familie qua plantsoort. Voor patat heb je een hele andere aardappel nodig dan voor stamppot. Alles is mogelijk maar het beste soort voor een specifieke toepassing is belangrijk om de lekkerste patat te maken bijvoorbeeld. Dat geldt ook voor tomaten; wat wil je ermee en wat is je smaak. Veel mensen eten tegenwoordig een suikerarm menu. Beter voor lichaam en geest. Dan kan iets gauw zoet zijn. Je smaak verandert hierdoor. En als je rookt wordt je smaak afgevlakt, waardoor etenswaren minder smaak lijken te hebben. Zo is smaak voor iedereen iets persoonlijks. De uitdaging is de juiste tomaat voor de juiste toepassing te vinden die bij jouw smaak past. En er zijn tegenwoordig mega veel soorten!

Elk jaar vertellen we weer dat tomaten in de koeling bewaren, funest is voor de smaak. En dat je tomatensoep niet van ‘verse’ tomaten moet maken maar van ‘oude’ tomaten. De tomaten die je in de winkel koopt, zijn meestal 1-2-3 dagen geleden geoogst. Dus vers! Voor tomatensoep heb je meer smaak en kleur nodig. Zodat je geen extra toevoegingen van blikjes tomatenpuree of andere smaakstoffen erbij hoeft te doen. Als je je versgekochte tomaten gewoon laat staan, totdat ze zacht worden, heb je de lekkerste verse tomatensoep ooit van ‘oude’ tomaten. Net als kaas en wijn moeten ze rijpen voor de smaak.

Steeds meer kinderen eten tomaatjes. Ze zijn het gewend, krijgen dit van jongs af aan, thuis en op school. Het is steeds meer ingeburgerd, snackgroenten. Veel wat oudere pubers zijn van vòòr deze generatie en kennen deze gewoonte niet. Die eten minder groenten. Maar dit komt ook wel weer goed!

Laatste nieuwsbericht

jun
30

Nieuwe Algemeen Directeur voor CombiVliet

Per 1-7-2022 zal Roy van Vliet zijn vader opvolgen als Algemeen Directeur van tomatenkwekerij CombiVliet. Roy is vanaf de start van de bouw van NoordVliet (de grootste locatie van CombiVliet in...

Lees het hele bericht
apr
25

25-jarig jubileum Peter van Dijk bij CombiVliet

Vrijdag jl. vierde Peter van Dijk zijn jubileum bij CombiVliet met een gezellig feestje met collega’s, kinderen en kleinkinderen. De taart had hij natuurlijk 14 april jl. al in ontvangst genomen…..

Lees het hele bericht