CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Boerderijdag Lidl bij CombiVliet

okt
22

Honderden mensen bezochten zaterdag 20 oktober jl. de Boerderijdag op locatie NoordVliet van CombiVliet in Middenmeer. Het publiek kon de herkomst van de producten ontdekken bij de boeren en telers van Lidl.

Voor de kinderen werd er een speurtocht georganiseerd, zodat ze op spelenderwijs leerden hoe, waar en door wie de producten worden gemaakt die op hun bord komen te liggen.
In totaal werden er verspreid door Nederland 19 bedrijven open gesteld voor publiek.

Vooral de stand met biologische gewasbescherming en hommels die voor de bestuiving zorgen, waren in trek bij de kinderen en volwassenen. Want beestjes die bewegen zijn natuurlijk geweldig! “Hier kregen we ook veel vragen over, want hoe weet je of een kas in balans is op gebied van biologie? Tja, dat is de specialiteit van onze Biologie Specialisten. Het is belangrijk dat er genoeg ‘eten’ is voor de natuurlijke vijanden van de plagen. Dit zorgt voor de balans. Verder was het leuk voor jong en oud de koningin te ontdekken tussen het volk van hommels. Elk volk heeft een koningin en zonder koningin kunnen ze niet leven. Veel mensen hebben bij een tomatenkwekerij nog het beeld van vroeger, ‘de tuinder in zijn kas van een paar 1000 meter’. Dat is in de hedendaagse tuinbouw echt anders geworden. Om op een duurzame en veilige manier de producten te telen, moeten we aan veel eisen voldoen. Dit betekent dat we dit op een grote schaal toe moeten passen, waardoor dit allemaal efficiënt georganiseerd kan worden. Het publiek was dan ook onder de indruk van onze locatie NoordVliet.”, vertelt Roy van Vliet (locatiemanager NoordVliet).

Ook HarvestHouse, de telersvereniging van ruim 70 telers, waaronder CombiVliet, was aanwezig op deze dag. Het publiek kon kennismaken met de Tomatoblend die sinds kort bij Lidl wordt aangeboden. Dit is een relatief nieuw en veelzijdig product wat steeds meer ontdekt wordt door de consument.

Het was een leuk initiatief van Lidl om teler/boer en consument op deze manier dichter bij elkaar te brengen.

Laatste nieuwsbericht

dec
14

Mini troscherries uit Rilland

Dat is uniek voor CombiVliet, of toch niet? “De eerste teelt op deze toen nieuwe vestiging in Rilland in 2005, was ook cherrytomaten aan de tros. Doordat de markt om grotere tomaten vroeg, zijn we...

Lees het hele bericht
sep
28

CombiVliet bij Topsprekersavond Tuinbouwjongeren 2021

Hoe mee veranderen in een wereld die continue verandert? Dat was maandagavond 27 september het onderwerp van gesprek tijdens de Topsprekersavond 2021 van Tuinbouw Jongeren Westland en Oostland in het World Horti Centre in Naaldwijk.

Lees het hele bericht