CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Bouwupdate CombiVliet fase 4 - week 36 2016

sep
09

De planten zijn er klaar voor, samen groeien! Maandag jl. zijn de eerste planten gearriveerd vanaf onze plantenkweker WPK. In een aantal dagen is de kas vol gezet.

Dit vergt een hele strakke planning, want de planten zijn al redelijk groot en kunnen niet te lang zonder water natuurlijk. Zeker niet met deze temperaturen! Binnen een bepaalde tijd moeten ze op hun plekje staan. Zodra ze op het plantgat gezet worden, wordt de druppelaar in het groeiblok gestoken, zodat de plant water en voeding kan opnemen. Dan worden de planten aan de hogedraadhaak vastgezet, zodat ze het komende jaar de juiste kant op groeien. De planten worden door het touwtje begeleid en dagelijks wordt het touwtje om de plant heen gedraaid. Door de hogedraadhaak bijna dagelijks een slag te draaien, krijgt de plant de ruimte de goede richting op te groeien en groeien ze langs de goot. Een plant kan wel zo’n 20 meter lang worden.

Het teeltsysteem van FormFlex is een geheel gesloten systeem, water en voedingstoffen worden wordt optimaal benut en niks wordt verspild. Water en voeding wat niet gebruikt is door de plant, wordt opgevangen aan het einde van de goot in opvangbakjes en gaat terug naar de basis.

Ook wordt het groeilicht van Hortilux nu gemonteerd, zodat we in de donkere tijden (wat we ons nu nog niet voor kunnen stellen, met zomerse dagen in de meteorologische herfst die 1 september is begonnen!) de planten extra licht kunnen geven om lekker door te groeien. Onafhankelijk van het weer buiten de kas.

De laatste zaken worden op dit moment afgerond en opgeruimd, zodat deze nieuwe kas gereed is om helemaal mee te draaien. Natuurlijk moet er nu een team van mensen gevormd worden wat hier dagelijks zal werken aan de gewas- en oogsthandelingen. Goede mensen is één van de belangrijkste factoren. Gelukkig hebben we ervaren mensen van CombiVliet die dit heel goed kunnen en een mooi team kunnen creëren. Rogier, Hielke en Arek, heel veel succes in jullie nieuwe kas!

Foto album

Laatste nieuwsbericht

jun
21

Scholieren gamen in kassen CombiVliet

Door: Groentennieuws.nl

Hoeveel CombiCoins heb jij vandaag gehaald? Onder scholieren in de kassen bij tomatenteler CombiVliet is dat tegenwoordig een heel gebruikelijke vraag.

Lees het hele bericht
mei
10

Waarom werken met stagiaires zo leuk is!

Bij CombiVliet hebben we regelmatig jongeren die een stage komen lopen. Dit gebeurt op verschillende vakgebieden binnen ons bedrijf; van biologie, logistiek, teelt tot arbeid. Of een heel ander vakgebied als ict, communicatie, administratie, techniek, etc. Op verschillende niveaus.

Lees het hele bericht