CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

‘Er valt veel te vertellen over tomaten’

apr
21

Begin april organiseerde het Odyzee College samen met CombiVliet een rondleiding in het bedrijf, zodat de leerlingen konden zien wat er allemaal gebeurt in een tomatenkwekerij.

“De meeste kinderen hadden nog nooit een ‘tuin’ gezien. Eén van de leerlingen gaf echter aan, weleens in een ‘tuin’ geweest te zijn. Na doorvraag bleek dit een ‘vlindertuin’ te zijn, dus niet echt vergelijkbaar met onze kassen. Alhoewel wij ook verschillende insecten in de kas hebben, zoals onze hommels die het bestuivingswerk voor ons doen. Vroeger moesten we dit zelf handmatig doen en nu doen de hommels dit voor ons. En natuurlijk onze biologische gewasbescherming. De diertjes die wij in de kas brengen om een biologisch evenwicht te creëren. Heel belangrijk, om een goede kwaliteit en gezonde producten te kunnen telen. Er ging een nieuwe wereld open voor deze kinderen en dat was best spannend voor hen. Gelukkig vonden ze het allemaal leuk om te zien. Zeker, omdat ze na de rondleiding op school een kookworkshop kregen met de tomaten die ze hebben zien groeien in onze kas. Dat zorgt voor een beleving bij kinderen.”, vertelt Jan Neele (Bedrijfsleider ZeeVliet in Rilland.

CombiVliet, locatie Rilland, werkt sinds een aantal maanden samen met het Odyzee College uit Kloetinge. Deze onderwijsinstelling biedt onderwijs aan leerlingen met een psychosociale beperking op VMBO en HAVO niveau. De meeste leerlingen hebben een autistische diagnose. Voor deze leerlingen zijn rust, voorspelbaarheid en structuur voorwaarden om tot leren te komen.
“We hebben twee stagiaires van deze school, Tjeerd (14) en Julius (16). Ze hebben al veel geleerd bij ons. We hopen dat we een kleine bijdrage kunnen leveren aan een zelfstandige rol in de maatschappij door bij ons mee te lopen. Vooral de zelfredzaamheid en het samenwerken zijn hierin belangrijke punten voor deze kinderen.”, vertelt Hans Bouten (locatiemanager ZeeVliet in Rilland).

Laatste nieuwsbericht

jun
21

Scholieren gamen in kassen CombiVliet

Door: Groentennieuws.nl

Hoeveel CombiCoins heb jij vandaag gehaald? Onder scholieren in de kassen bij tomatenteler CombiVliet is dat tegenwoordig een heel gebruikelijke vraag.

Lees het hele bericht
mei
10

Waarom werken met stagiaires zo leuk is!

Bij CombiVliet hebben we regelmatig jongeren die een stage komen lopen. Dit gebeurt op verschillende vakgebieden binnen ons bedrijf; van biologie, logistiek, teelt tot arbeid. Of een heel ander vakgebied als ict, communicatie, administratie, techniek, etc. Op verschillende niveaus.

Lees het hele bericht