CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

'Saamen' werken aan een toekomst voor mensen!

dec
14

Sinds een aantal jaar werkt Tomatenkwekerij CombiVliet, locatie NoordVliet in Middenmeer samen met WerkSaam Westfriesland. Door deze samenwerking, heeft een aantal mensen een baan gevonden die al langere tijd zonder werk zaten.

Sinds een aantal jaar werkt Tomatenkwekerij CombiVliet, locatie NoordVliet in Middenmeer samen met WerkSaam Westfriesland. Door deze samenwerking, heeft een aantal mensen een baan gevonden die al langere tijd zonder werk zaten.

Wie een bijstandsuitkering heeft, heeft ook arbeidsverplichtingen in Nederland. Die houden in dat iemand zonder baan zijn/haar best moet doen om (weer) betaald werk te vinden. Voor iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, is er sinds 1 januari 2015 de Participatiewet. Het doel van WerkSaam is dan ook dat iedereen die gedeeltelijk of volledig kan werken begeleid wordt naar werk, het liefst bij een gewone werkgever.

‘En wij als CombiVliet willen hier graag aan meewerken. Tot nu toe heeft een aantal mensen een contract bij ons gekregen. De mensen die willen werken, willen wij graag een kans geven op een mooie toekomst, met de voldoening die een baan hen geeft’, vertelt Bas van Steenpaal (Manager Arbeid, locatie NoordVliet).

De opdrachtgevers van WerkSaam zijn de zeven West-Friese gemeenten: Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. In de leer-werkbedrijven van WerkSaam worden medewerkers getraind in basis-arbeidsvaardigheden om hen meer kansen te bieden op een werkplek in het bedrijfsleven. ‘De eerste selectie van mensen doet WerkSaam zelf, daarna worden de potentiële werknemers uitgenodigd op ons bedrijf voor een rondleiding. Daar vindt een tweede selectie plaats. De mensen die geschikt zijn voor dit werk, worden door een werkcoach begeleid. De coach leert ze de werkzaamheden. Uiteindelijk moeten ze binnen een aantal weken aan onze standaard norm voldoen. Als dit gehele traject goed verloopt, krijgen ze een arbeidscontract aangeboden.’, vertelt Rogier Helder (Bedrijfsleider locatie NoordVliet).

De Participatiewet vergroot de kans dat uitkeringsgerechtigden aan de slag kunnen bij een werkgever. WerkSaam begeleidt en bemiddelt deze werkzoekenden naar werk. Dit doen zij samen met werkgevers. Zij kennen de regio, regelgeving en weten wat werkgevers nodig hebben. Iedereen heeft recht op werk. Voor meer informatie; www.werksaamwf.nl

Laatste nieuwsbericht

apr
29

Gefeliciteerd , een vaste baan!

Bij Tomatenkwekerij CombiVliet werken verschillende mensen, uit verschillende landen, uit verschillende woonplaatsen, met verschillende achtergronden en ook met verschillende mogelijkheden. Want...

Lees het hele bericht
apr
09

Kom in de Kas 2019

Deze keer was Kom in de Kas in Maasland in regio Westland. Mooi gebied met mooie bedrijven. Vrij nieuwe en wat grotere bedrijven. De diversiteit aan bedrijven en teelten was groot. Dit jaar geen tomatenbedrijf wat de deuren open zetten, maar de productgroep Tomaten was present!

Lees het hele bericht