CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Oude en jonge planten, ‘samen groeien’

aug
11

Tussenplanten is een teeltwijze die steeds meer toegepast wordt in de tuinbouw. Dit betekent dat er twee teelten ‘samen groeien’ in één kas.

Tussenplanten is een teeltwijze die steeds meer toegepast wordt in de tuinbouw. Dit betekent dat er twee teelten ‘samen groeien’ in één kas. De bestaande planten groeien verder en geven nog tomaten, de nieuwe, jonge planten wordt tussen de ‘volwassen’ planten geplant. Hierdoor wordt er een mooie overgang gecreëerd, zodat het oogsten van beide soorten tomaten in elkaar over kan lopen.

“Dit jaar hebben we op onze locatie NoordVliet, voor het eerst tussen geplant. Hierdoor kunnen we ook vanuit deze locatie jaarrond Nederlandse producten leveren aan onze afnemers. Dit was hun wens en hier wilden we graag aan kunnen voldoen. Alle werkzaamheden zijn nauwkeurig ingepland, waardoor dit proces heel goed is verlopen. Ondanks dat het flexibiliteit van de mensen vergt, hebben ze het héél goed gedaan!”, vertelt Roy van Vliet (locatiemanager NoordVliet in Middenmeer).

Het bestaande gewas geeft grove trostomaten. Het nieuwe gewas is een ander soort en geeft cocktailtomaatjes. Hierdoor is het goed zichtbaar wat de jonge planten zijn.

“Het is een uitdaging om twee gewassen in een verschillende levensfase goed aan te kunnen sturen. Ze hebben verschillende behoeften, dus dit gaat niet vanzelf! Onze mensen weten gelukkig precies wat ze moeten doen. We laten de medewerkers die normaal de werkzaamheden aan het ‘bestaande’ gewas doen, gewoon het werk doen wat ze altijd deden. En andere mensen zetten we in om de gewaswerkzaamheden aan het nieuwe gewas te doen. Zo kan dit naast elkaar op dezelfde locatie plaatsvinden. Ook tijdens het tussenplanten zelf, moesten de gewone werkzaamheden door blijven gaan. Het is mooi om te zien dat dat allemaal gelukt is.” vertelt Michel Beunder (bedrijfsleider locatie 2 van NoordVliet).

Er volgt ook een tweede afdeling in Middenmeer waar tussen geplant wordt. “Dit zorgt voor jaarrond tomaten van Nederlandse bodem, waardoor de kwaliteit gegarandeerd kan worden. De mening van de consument is voor ons heel belangrijk, want zij zijn de uiteindelijke afnemers. Het is logisch dat ze het hele jaar een constante kwaliteit willen kopen. Op deze manier kunnen wij hieraan voldoen!”, geeft Edwin de la Combé aan (Operationeel directeur CombiVliet).

Laatste nieuwsbericht

dec
06

Hoe ervaart CombiVliet het werken met internationale medewerkers?

Vrijdag 2 december jl. mocht CombiVliet een presentatie geven over hoe zij als bedrijf met internationale medewerkers omgaan, ervaren en beleven. Ook de andere sprekers Thomas Zwiers, Martin Grisel...

Lees het hele bericht
jul
11

Niet één, maar twee sleuteloverdrachten bij CombiVliet

Door: Martine van der Meer

Vrijdag 1 juli jl. was de officiële sleuteloverdracht van Theo van Vliet naar zijn zoon Roy van Vliet die zijn functie van Algemeen Directeur over heeft genomen. Echter dit was niet de enige sleuteloverdracht die dag, want ook op onze locatie MaasVliet in Maasdijk werd er een sleutel overgedragen.

Lees het hele bericht