CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Oude en jonge planten, ‘samen groeien’

aug
11

Tussenplanten is een teeltwijze die steeds meer toegepast wordt in de tuinbouw. Dit betekent dat er twee teelten ‘samen groeien’ in één kas.

Tussenplanten is een teeltwijze die steeds meer toegepast wordt in de tuinbouw. Dit betekent dat er twee teelten ‘samen groeien’ in één kas. De bestaande planten groeien verder en geven nog tomaten, de nieuwe, jonge planten wordt tussen de ‘volwassen’ planten geplant. Hierdoor wordt er een mooie overgang gecreëerd, zodat het oogsten van beide soorten tomaten in elkaar over kan lopen.

“Dit jaar hebben we op onze locatie NoordVliet, voor het eerst tussen geplant. Hierdoor kunnen we ook vanuit deze locatie jaarrond Nederlandse producten leveren aan onze afnemers. Dit was hun wens en hier wilden we graag aan kunnen voldoen. Alle werkzaamheden zijn nauwkeurig ingepland, waardoor dit proces heel goed is verlopen. Ondanks dat het flexibiliteit van de mensen vergt, hebben ze het héél goed gedaan!”, vertelt Roy van Vliet (locatiemanager NoordVliet in Middenmeer).

Het bestaande gewas geeft grove trostomaten. Het nieuwe gewas is een ander soort en geeft cocktailtomaatjes. Hierdoor is het goed zichtbaar wat de jonge planten zijn.

“Het is een uitdaging om twee gewassen in een verschillende levensfase goed aan te kunnen sturen. Ze hebben verschillende behoeften, dus dit gaat niet vanzelf! Onze mensen weten gelukkig precies wat ze moeten doen. We laten de medewerkers die normaal de werkzaamheden aan het ‘bestaande’ gewas doen, gewoon het werk doen wat ze altijd deden. En andere mensen zetten we in om de gewaswerkzaamheden aan het nieuwe gewas te doen. Zo kan dit naast elkaar op dezelfde locatie plaatsvinden. Ook tijdens het tussenplanten zelf, moesten de gewone werkzaamheden door blijven gaan. Het is mooi om te zien dat dat allemaal gelukt is.” vertelt Michel Beunder (bedrijfsleider locatie 2 van NoordVliet).

Er volgt ook een tweede afdeling in Middenmeer waar tussen geplant wordt. “Dit zorgt voor jaarrond tomaten van Nederlandse bodem, waardoor de kwaliteit gegarandeerd kan worden. De mening van de consument is voor ons heel belangrijk, want zij zijn de uiteindelijke afnemers. Het is logisch dat ze het hele jaar een constante kwaliteit willen kopen. Op deze manier kunnen wij hieraan voldoen!”, geeft Edwin de la Combé aan (Operationeel directeur CombiVliet).

Laatste nieuwsbericht

apr
29

Gefeliciteerd , een vaste baan!

Bij Tomatenkwekerij CombiVliet werken verschillende mensen, uit verschillende landen, uit verschillende woonplaatsen, met verschillende achtergronden en ook met verschillende mogelijkheden. Want...

Lees het hele bericht
apr
09

Kom in de Kas 2019

Deze keer was Kom in de Kas in Maasland in regio Westland. Mooi gebied met mooie bedrijven. Vrij nieuwe en wat grotere bedrijven. De diversiteit aan bedrijven en teelten was groot. Dit jaar geen tomatenbedrijf wat de deuren open zetten, maar de productgroep Tomaten was present!

Lees het hele bericht