CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Wat vindt de Kom-in-de-Kasser van de Nederlandse tomaat?

Door: Kom in de Kas 2015
apr
13

Dit weekend vond het jaarlijkse evenement Kom in de Kas plaats waar de tuinbouw een ‘kijkje in de keuken’ gaf. Als Tomatenkwekerij CombiVliet hebben we deelgenomen aan Kom in de Kas, regio Westland, door in de stand van de productgroep tomaat ons aandeel te leveren.

Dit weekend vond het jaarlijkse evenement Kom in de Kas plaats waar de tuinbouw een ‘kijkje in de keuken’ gaf. Als Tomatenkwekerij CombiVliet hebben we deelgenomen aan Kom in de Kas, regio Westland, door in de stand van de productgroep tomaat ons aandeel te leveren. Het doel van deze productgroep was het assortiment aan Nederlandse tomaten te laten zien en proeven. “Mooi dat je dit met alle telers gezamenlijk kunt doen, dit versterkt de positie in de tuinbouw. Telers die allemaal enthousiast over hun product vertellen. We kregen veel vragen en opmerkingen over de Nederlandse tomaat. Ook waren er dingen die we zelf opvallend vonden als teler van tomaten”, vertelt Martine van der Meer (Communicatie CombiVliet).

Wat viel ons op en welke vragen kregen we:
• Als vader en moeder geen tomaten lusten, lusten de kinderen het vaak ook niet.
• Mannen lusten vaker geen verse tomaten dan vrouwen.
• Mensen die geen verse tomaten lusten, vinden tomatensoep weer wel lekker. Er was maar 1 persoon op de 30.000 bezoekers die we gesproken hebben die geen soep en zelfs geen ketchup lustte.
• Veel mensen denken dat een gele tomaat zoeter is dan rood omdat dit bij paprika’s zo is.
• Veel mensen vragen zich af waar je het tomaatje kunt kopen wat ze bijvoorbeeld net hebben gegeten, want ze herkennen tomaten niet in de supermarkt. Het is niet overzichtelijk. Ze hebben geen naam en in de meeste supermarkten hebben dezelfde tomaten weer een andere naamgeving. Hoe herken je bijvoorbeeld een tomaat van CombiVliet?
• Soms is in de supermarkt de verpakking hetzelfde, maar de inhoud verschilt per aankoopmoment. Dan denk je dat je dezelfde hebt als vorige keer, maar dan zit er een andere in dezelfde verpakking. Dit is niet betrouwbaar.
• Soms zit in een verpakking waarin altijd Nederlandse tomaatjes zitten, ineens buitenlandse tomaatjes, AH doet er dan een ‘heel klein moeilijk leesbaar’ stickertje met de herkomst. Mag dit zomaar? Dit is toch niet eerlijk tov de Nederlandse teler?
• Soms worden er buitenlandse tomaten verkocht, terwijl er op het bordje in het schap NL staat als land van herkomst.
• Het is niet altijd duidelijk waar je welke tomaat voor gebruikt. Waar kun je bijvoorbeeld het beste soep van koken?
• Waar is de vleestomaat van vroeger gebleven?
• Waarom zijn de kleinere tomaatjes vrij duur in de winkel, terwijl de telers zeggen dat ze niks verdienen?
• Aldi Duitsland koopt alleen Nederlandse tomaten in, omdat Duitsers alleen deze willen, waarom doen Nederlandse supermarkten dit niet? Er wordt toch tegenwoordig het hele jaar tomaten geteeld?
• Nederlanders willen het liefst Nederlandse tomaten, maar kunnen ze niet altijd herkennen.
• Tomaten zijn erg veranderd de laatste jaren, nu zit er weer smaak aan!
• Hoe komt het dat het verschil tussen biologische en deze tomaten zo klein is, maar mensen dit niet weten?

“Dit is zomaar een opsomming van de vragen waar we veel van kunnen leren als CombiVliet. We zien het als een uitdaging een aantal punten op te pakken. Het contact met de eindgebruiker blijft heel belangrijk voor ons om feeling te houden met de markt. Het was een gezellig en leerzaam evenement.”, sluit Martine van der Meer af.

Laatste nieuwsbericht

dec
06

Hoe ervaart CombiVliet het werken met internationale medewerkers?

Vrijdag 2 december jl. mocht CombiVliet een presentatie geven over hoe zij als bedrijf met internationale medewerkers omgaan, ervaren en beleven. Ook de andere sprekers Thomas Zwiers, Martin Grisel...

Lees het hele bericht
jul
11

Niet één, maar twee sleuteloverdrachten bij CombiVliet

Door: Martine van der Meer

Vrijdag 1 juli jl. was de officiële sleuteloverdracht van Theo van Vliet naar zijn zoon Roy van Vliet die zijn functie van Algemeen Directeur over heeft genomen. Echter dit was niet de enige sleuteloverdracht die dag, want ook op onze locatie MaasVliet in Maasdijk werd er een sleutel overgedragen.

Lees het hele bericht