CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Denk niet aan een roze olifant!

mei
10

Zo werkt ons brain dus niet… Ons brain kent het woordje ‘niet’ niet. Als je tegen iemand zegt NIET aan een roze olifant denken, is dat juist het eerste waar diegene aan denkt. Dat heeft te maken met de manier waarop onze hersenen werken.

Door een roze olifant te noemen, gaan je hersenen dit direct visualiseren en je ziet de roze olifant in volle glorie voor je. En omdat ‘wat je aandacht geeft, groeit’ niet alleen bij plantjes zo werkt, werkt dit ook zo in ons dagelijks leven!

Door te focussen op wat je niet wilt, bereik je dus het tegenovergestelde! Je komt daar terecht, waar je niet wilt zijn of wat je niet wilt denken/bereiken.

Als je gewicht wilt verliezen en je denkt alleen maar aan dat taartje of patatje dat je NIET mag, weet je zeker dat je dit alleen maar wilt en het óók gaat gebeuren. Als je je focussend op het doel, dat leuke strakke zomerjurk weer passen en je ziet jezelf in gedachten al lopen over het strand, gaat het je lukken!

Als je in deze Corona-tijd denkt aan alle onmogelijkheden en wat je allemaal NIET mag, dan ben je dáár juìst mee bezig. De wereld lijkt een leven vol beperkingen, waarin je geen vrijheid meer hebt. Niets is meer leuk, alles is je afgenomen. Als je echter kijkt naar de mogelijkheden, dan zie je dat je eigenlijk nog heel veel kunt. Er zijn een aantal (luxe) dingen die voorlopig niet meer kunnen, maar verder heb je alles wat een mens nodig heeft. Mogelijk geven deze dingen je uiteindelijk wel meer voldoening, want het zijn de kleine dingen die ‘ut ‘m doen’. De belangrijke dingen zijn niet die luxe vakantie, dat terrasje of die nieuwe schoenen.

Als ik persoonlijk kijk naar wat ik allemaal niet meer kan meemaken, wat allemaal niet meer leuk is, dan zal mijn leven voor altijd ‘onleefbaar’ zijn. Want als je het ergste meemaakt, wat je als ouder kunt meemaken, wat dan? Dan is je leven kapot. En dan? Wil ik dat? Nee, niet, maar hoe dan? Ik moet me focussen op dingen die ik wil….. Dat helpt om verder te komen, dat helpt om daar te komen waar ik wil. En niet waar ik niet wil! Dat helpt mij van overleven naar leven met een zingeving. Ik ga in het najaar een HBO-opleiding psychologie en coaching doen. Dat wil ik. Ik wil meer uit mensen halen, mensen in laten zien wat ze allemaal kunnen door anders te denken. Maar eerst begin ik volgende week met een opleiding intuïtieve ontwikkeling en mediumschap.

Nu je dit hebt gelezen en je denkt aan je eigen situatie; wat wil je? Hoe omschrijf je dat? Focus dus NIET op je angsten, falen, onmogelijkheden, verdriet, beperkingen en wantrouwen, want dan weet je zeker dat je je doel NIET gaat bereiken. Wat wil je? Wat moet je hiervoor doen? Werk eraan. Hoe moeilijk het ook is. I know!

Dit werkt thuis, op je werk, misschien wel overal zo. Focus op wat je wilt. En omschrijf dat voor jezelf. Dan zul je zien dat het negatieve niet meer zal overheersen en je meer bereikt dan je kunt bedenken. Het is een leerproces, that’s life.

Laatste blogpost

apr
28

Ben jij je omgeving?

Door: Martine van der Meer

Ik las laatst een artikel dat je iemand kunt herkennen aan z’n omgeving; hoe je werkplek eruit ziet, hoe je slaapkamer eruit ziet. Dat is best interessant, want dat is iets wat je onbewust doet en...

Lees het hele bericht
mrt
21

Wil jij allemaal trekpoppen?

Door: Martine van der Meer

“Een man ziet een vlinder die zich uit zijn cocon probeert te worstelen. Het lijkt een lastig proces en de man besluit de vlinder te helpen. Hij pakt een schaartje en knipt heel voorzichtig de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij bewegen en zou in principe zo weg kunnen vliegen. Maar, dat...

Lees het hele bericht