CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Tegenspoed maakt mensen creatief

Door: Martine van der Meer
mrt
26

Als CombiVliet willen we graag voorop lopen, maar veelal kijken we ‘de kat uit de boom’, wanneer wij denken dat dit verstandig is. Zo zijn wij, wij zijn denkers.

Zo zitten we nu in aparte kantoren met genoeg ruimte ertussen. Wij waren niet zo hip dat we alle muren eruit sloopten en het helemaal anders deden. Enige tijd geleden bleek uit onderzoek, dat het idee van kantoortuinen ook niet zo prettig werken was voor de mensen. Dit komt nu goed uit. Onze mensen vinden het prettig om een rustige, eigen werkplek te hebben. Dus waarom veranderen als de behoefte er niet is?

Daarom vinden we het oké dat we niet in alles voorop lopen, maar we houden de wereld om ons heen wèl heel goed in de gaten. Hoe wij als tomatenbedrijf omgaan met het Corona-virus? Wij hadden al veel maatregelen getroffen die ons tegen het virus wat in de wereld van tomaten woedt. Dit geeft ons nu een voorsprong op veel andere branches. Voor de lange termijn hebben wij wel onze zorgen natuurlijk, want logistiek moet het wel mogelijk blijven om de mensen te voorzien van groenten en fruit. En ook moeten we genoeg mensen hebben om dit werk te blijven doen. We hebben al gezien dat mensen uit andere sectoren zich ook aanbieden. Dat is een fijne gedachte, dat we daarop terug kunnen vallen om het toch voor elkaar te boksen. In de sierteelt zien we ook creatieve oplossingen als drive-ins met tikkies en challenges. Tegenspoed maakt een mens creatief, voorspoed niet. Zo werkt dat….

Ook wij bestellen meer bloemen. Voorheen waren dit andere presentjes voor verschillende gelegenheden, nu zijn dit standaard bloemen om de sierteelt te ondersteunen. Voor al onze mensen hebben we een Phaleanopsis besteld bij OptiFlor. Alle beetjes helpen tenslotte. Ook worden we creatief in het vinden van oplossingen. Dat lukt nog best aardig, omdat we eerder met problemen in de branche te maken hebben gehad, denk maar aan de EHEC. En sinds vorig jaar dus dat desastreuse tomatenvirus wat als gemuteerde variant overwaaide vanuit het buitenland waar we ons tegen moesten beschermen. We hadden jammer genoeg ervaring. We kunnen de rust in het bedrijf redelijk bewaren. Mensen die verkoudheids- of griepklachten hebben gaan thuis uitzieken. Elke contact tussen mensen wat niet nodig is, vermijden we. Afstand is belangrijk. We werken veel online om toch de nodige gesprekken en meetings te kunnen houden om het bedrijfsproces door te laten gaan. Een andere oplossing die we gevonden hebben, is een medewerker bij onze Technische dienst, die een kappersdiploma heeft. Omdat de kappers dicht zijn, knipt hij ook ons haar, naast zijn technische werk. Mensen die door de sluiting van de scholen, geen oppas hebben (gelukkig zitten we in de vitale beroepen-groep omdat we voedsel produceren) daar zoeken we een oplossing voor.

We zien dat Glas Tuinbouw Nederland heel veel ondersteuning biedt aan de branche. Zij hebben alle informatie beschikbaar, hebben met veel partijen overleg. Het is prettig dat er een centraal punt is, waar we op terug kunnen vallen. Laten we hopen dat we de virusperikelen snel onder controle krijgen en dat we als samenleving de brokstukken op kunnen ruimen en het leven kunnen vervolgen. Waarschijnlijk zal dit anders zijn, maar is dit erg? Nee hoor. Verandering is een constante factor, alleen nu in versneld tempo.

Laatste blogpost

dec
05

En toen keek ik in de spiegel…

Door: Martine van der Meer

Toen ik nog jong was, in de vorige eeuw was dat, zoiets als Z (geboren tussen 2000-2015) nu is, vond ik iemand van 40 stokoud en iemand van 50 een fossiel. En dan ineens ben ik ineens zelf 50.

Lees het hele bericht
nov
07

Jaargesprekken uit de mode?

Door: Martine van der Meer

Elk jaar lees je wat wel of niet een trend of in de mode is. Ook jaargesprekken, functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken zijn het ene jaar ‘uit’ en daarna weer ‘in’.

Lees het hele bericht