CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Nieuws overtreft nieuws

Door: Martine van der Meer
mrt
13

Geruisloos wordt vandaag, op vrijdag de 13e de 100 kilometer snelheidslimiet ingevoerd op alle wegen in Nederland. Stond eerst Nederland hierdoor op z’n kop; nu zijn we verrast door wat een griepvirus met ons land, Europa en de hele wereld kan doen.

Alle evenementen voor de komende periode zijn afgelast. Aandelenbeurzen zakken in. Landen worden afgesloten voor reizigers uit andere landen. De ene maatregel na de andere maatregel wordt genomen. We zijn die snelheidslimiet van 100 kilometer alweer uit het oog verloren…..

Hoe gaan wij als tuinbouwbedrijf om met dit griepvirus? Door de verregaande hygiëne maatregelen in de tomatenteelt om besmetting van een plantenvirus te voorkomen, zijn we toevallige voorlopers in het voorkomen van besmetting van het Coronavirus. Handen worden veelvuldig gewassen. Ontsmettingsmiddelen zorgen voor schoon materieel en werkruimten. We lijken wel een ziekenhuis! We lijken wel chirurgen als we de kas in gaan met jassen, haarnetjes, laarzen en handschoenen. In deze situatie met het Coronavirus hebben we dus al maanden ervaring op kunnen doen. Bijkomend voordeel is dat de aangename temperatuur in de kas voor dit griepvirus allerminst aangenaam is.

We wijzen onze medewerkers natuurlijk op eventuele andere voorzorgsmaatregelen die genomen kunnen worden. Vooral als ze buiten werktijd in een omgeving vertoeven, waar het virus beter gedijt. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Google wordt inmiddels overspoeld met protocollen, noodplannen en veiligheidsinstructies. Aan informatie geen gebrek in Nederland.

Ook bij dit griepvirus hopen we dat het overtroffen wordt door ander nieuws. En dat het virus verdwijnt, zodra de lentezon het heeft gewonnen van de regen en wind. Misschien maken we ons over een paar weken wel weer gewoon druk om de Paashaas die zich gediscrimineerd voelt. Een dier heeft toch ook rechten? En waarom zou een bruine Paashaas een mand met eieren moeten sjouwen. Kan een witte Paashaas dat niet doen? En die kuikentjes die niet uit kunnen komen, omdat wij die eieren opeten? Is dat niet zoiets als abortus? Met een te hoog cholesterol als gevolg of als het gaat om chocolade eieren, obesitas. Dat is dan uiteindelijk toch de schuld van die Paashaas, daar begon de ellende. Als die er niet was geweest, waren al die problemen er niet geweest.

Heerlijk al die problemen om onbenullige dingen. Het wordt tijd dat we ons daar weer druk om maken, door gebrek aan grote problemen.

Laatste blogpost

jun
16

Jouw soep bepaalt je persoonlijkheid...

Door: Martine van der Meer

Soep zegt hoe jij bent als persoon; je gedrag, je talenten. Ben je lui, volgzaam, veerkrachtig, meegaand, rechtlijnig, creatief, in voor iets nieuws? Hoe ga je om met veranderingen, creëer je een...

Lees het hele bericht
mei
08

Een kijkje in je toekomst!

Als scholier heb je geen benul wat er zich achter de deuren van een bedrijf afspeelt. Bedrijven kunnen zich nog zo mooi promoten, maar hoe is het als je werkelijk in het ‘hart van een bedrijf’ bent.

Lees het hele bericht