CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Ineens lijkt alles mogelijk!

Door: Martine van der Meer
jun
07

‘Alles wat ik doe, is stom. OMG (oh my god), hoor ik dan. Hoe ik eet, hoe ik ademhaal, hoe ik beweeg, als ik probeer grappig te zijn; alles is echt meer dan ganga cq. Niet cool.

En als ik dan nog een poging waag om mezelf te redden, ben ik gedist! Echter als zij (dochter van 13 of 16) hetzelfde doen als ik 5 minuten ervoor, is het ineens super chill of zelfs gewèldíg’.

Zo worden volwassenen dus gezien door de ogen van pubers. Ik heb vorig jaar een lezing bijgewoond over het puberbrein. Daarin werd alles verklaard van A tot Z. Handig, dan besef je dat je niet zo’n alien bent als je verteld wordt aan de eettafel. Leo en ik lachen er maar om, wat moeten we anders?

Je merkt dat de belevingswerelden van pubers en volwassenen toch wel erg ver uit elkaar liggen. Mannen en vrouwen komen al van een verschillende planeet volgens de boeken, maar pubers hebben ook een eigen planeet die nog een stukje verder ligt. Waarschijnlijk denken ze dat alles om hun planeet heen draait in plaats van om de zon. Nu was ik als puber niet anders hoor, weet ik me nog goed te herinneren ;-)

Omdat we als CombiVliet nauw betrokken zijn bij Glastuinbouw Nederland, (GTN, vroegere LTO), werd ons gevraagd mee te doen met GoGoGreenhouse, een nieuwe campagne om jongeren te interesseren voor de tuinbouw. Deze keer worden de teeltbedrijven er meer bij betrokken. Zij hebben een ‘visvijver aan jongeren’ in de kas lopen, dus hier liggen de kansen. Er wordt dus wat van ons verwacht!

Ik denk dat CombiVliet misschien wel de meeste scholieren als tuinbouwbedrijf in dienst heeft in Nederland. Al gauw zo’n 500. Zeker voor ons ook een mooi moment om te laten zien wat CombiVliet en de tuinbouw in huis hebben, buiten bladsnijden wat de meeste scholieren elke zaterdag en in de vakanties doen. Vaak is dit het beeld wat ze hebben bij dè tuinbouw dus ze weten heel goed dat ze dìt niet hun hele leven willen blijven doen. Maar hoe gaan we dit als potentiële toekomstige werkgever dan aanpakken? Een suf verhaaltje vertellen over hoe een tomaat groeit en hoe geweldig CombiVliet is, daar redden we het zeker niet mee! Waarschijnlijk lachen ze ons net nog niet uit, maar vertellen binnen een minuut op snapchat aan de rest van de wereld hoe ’boring en kansloos’ onze poging is!

We gaan het bij CombiVliet anders doen! We gaan ze laten zien dat er meer is dan tomaten, hoe mooi ze ook groeien. We gaan ze bedrijven in de keten laten zien, in het verlengde van ons bedrijf, wat ook onze bedrijven zijn (met andere telers). Onze telersvereniging Harvest House, ons uitzendbureau NL-Jobs, ons verpakkings- en transport bedrijf GreenPack, onze jongste telgen Greenblend en Food Fellows die onze tomaten en andere groenten verwerken tot lekkere en gezonde soepen, sauzen en andere foods. In de kookstudio gaan ze zelfs hun eigen lunch bereiden. Pubers hebben altijd ‘honger’ namelijk.

In een paar uur tijd maken ze kennis met meer dan 50 verschillende functies.

En als deze kids klaar zijn voor de arbeidsmarkt, dan heeft onze keten aan bedrijven waarschijnlijk nog veel meer functies, die nu nog niet bestaan; company fysiotherapeut, company hairdresser, company teacher/school, chief purpose planner, cyber security-expert, blockchain specialist, data-expert, vlogger, influencer, data scientist, health care, ga zo maar door. Ineens lijkt alles mogelijk, daar waar het begon bij een tomaat!

Laatste blogpost

aug
10

Het lijkt me wel leuk om perfect te zijn, of toch niet?

Door: Martine van der Meer

Onlangs kwam ik deze tekst tegen. En toen dacht ik aan een paar collega’s die het zo perfect willen doen, dat ze er soms zelf last van hebben….

Lees het hele bericht
jul
05

Doe je ding met volle aandacht!

Door: Martine van der Meer

Ik zie zoveel mensen die leven, of in het verleden of in de toekomst, maar niet in het nu. Dat is bijzonder, want als je het goed bekijkt, kun je alleen ‘nu’ leven.

Lees het hele bericht