CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Bereik je doel, begin bij jezelf

Door: Martine van der Meer
feb
20

Wist je dat 80% van de communicatie bestaat uit non-verbale communicatie? Dus voordat je überhaupt wat hebt gezegd, spreek je al boekdelen.

Het overgrote deel gaat onbewust, wat kan betekenen dat je bij voorbaat al niet zult slagen, voordat je je mond open doet. Of juist wel, en dat is dan mooi meegenomen. Dit heeft te maken met gedrag, uitstraling, uiterlijk. Het is dus belangrijk dat je beseft wat je uitstraalt en hoe dit op verschillende typen mensen overkomt. Bereik je doel en begin bij jezelf!

We zijn onlangs bij CombiVliet gestart met een intern cursusprogramma. De eerste cursus heeft als onderwerp ‘Effectief communiceren en motiveren’. Iedereen was vrij om in te schrijven, met als resultaat zowat 40 gemotiveerde cursisten. Twee meer dan volle groepen. Het ‘mogen’ in plaats van ‘moeten’, vonden we belangrijk. Met als beloning straks een mooi certificaat voor op je cv en een stuk wijzer dan voor de cursus. In overleg met Lourens van Herk van Lentiz Cursus & Consult, hebben we een ‘custom made’ cursus samengesteld. Het doel is naast jezelf blijven ontwikkelen, ook dat het leuk, interessant en gezellig is. Want op deze manier, bereiken we dat mensen aan de slag gaan met wat ze hebben geleerd.

Je kunt natuurlijk uitentreuren met verschillende mensen leren communiceren, maar hoe mensen op jou reageren, ligt voor een heel groot deel ook aan jou. Daarom is zelfkennis en vooral je eigen talenten kennen en gebruiken, toch wel de sleutel voor succes. Vooral de mensen die zeggen dat ze dit wel weten en dit overbodig is, denken de deur te openen zonder sleutel en lopen regelmatig tegen een dichte deur op. Dat doet pijn, maar is ook een keuze.

Want hoe verklaar je dat de ene leraar al afgebrand wordt voordat hij op z’n stoel zit in de klas en de ander het respect krijgt, wat een leraar verdient te krijgen. Dit soort dingen hebben wij dus geleerd…. En hoe ga je om met de verschillende culturen en generaties? Ook een uitdaging vandaag de dag. Het gaat erom dat je je doelen bereikt met de talenten die ieder mens heeft dus ook jij. Dan is het handig om te weten hoe je bent, of dit nou op je werk is, op de sportvereniging of thuis. Het is altijd handig om voor elkaar te krijgen dat jij de tafel niet hoeft af te ruimen en de anderen gezinsleden dit gemotiveerd voor je doen…...

Laatste blogpost

dec
05

En toen keek ik in de spiegel…

Door: Martine van der Meer

Toen ik nog jong was, in de vorige eeuw was dat, zoiets als Z (geboren tussen 2000-2015) nu is, vond ik iemand van 40 stokoud en iemand van 50 een fossiel. En dan ineens ben ik ineens zelf 50.

Lees het hele bericht
nov
07

Jaargesprekken uit de mode?

Door: Martine van der Meer

Elk jaar lees je wat wel of niet een trend of in de mode is. Ook jaargesprekken, functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken zijn het ene jaar ‘uit’ en daarna weer ‘in’.

Lees het hele bericht