CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Bereik je doel, begin bij jezelf

Door: Martine van der Meer
feb
20

Wist je dat 80% van de communicatie bestaat uit non-verbale communicatie? Dus voordat je ├╝berhaupt wat hebt gezegd, spreek je al boekdelen.

Het overgrote deel gaat onbewust, wat kan betekenen dat je bij voorbaat al niet zult slagen, voordat je je mond open doet. Of juist wel, en dat is dan mooi meegenomen. Dit heeft te maken met gedrag, uitstraling, uiterlijk. Het is dus belangrijk dat je beseft wat je uitstraalt en hoe dit op verschillende typen mensen overkomt. Bereik je doel en begin bij jezelf!

We zijn onlangs bij CombiVliet gestart met een intern cursusprogramma. De eerste cursus heeft als onderwerp ‘Effectief communiceren en motiveren’. Iedereen was vrij om in te schrijven, met als resultaat zowat 40 gemotiveerde cursisten. Twee meer dan volle groepen. Het ‘mogen’ in plaats van ‘moeten’, vonden we belangrijk. Met als beloning straks een mooi certificaat voor op je cv en een stuk wijzer dan voor de cursus. In overleg met Lourens van Herk van Lentiz Cursus & Consult, hebben we een ‘custom made’ cursus samengesteld. Het doel is naast jezelf blijven ontwikkelen, ook dat het leuk, interessant en gezellig is. Want op deze manier, bereiken we dat mensen aan de slag gaan met wat ze hebben geleerd.

Je kunt natuurlijk uitentreuren met verschillende mensen leren communiceren, maar hoe mensen op jou reageren, ligt voor een heel groot deel ook aan jou. Daarom is zelfkennis en vooral je eigen talenten kennen en gebruiken, toch wel de sleutel voor succes. Vooral de mensen die zeggen dat ze dit wel weten en dit overbodig is, denken de deur te openen zonder sleutel en lopen regelmatig tegen een dichte deur op. Dat doet pijn, maar is ook een keuze.

Want hoe verklaar je dat de ene leraar al afgebrand wordt voordat hij op z’n stoel zit in de klas en de ander het respect krijgt, wat een leraar verdient te krijgen. Dit soort dingen hebben wij dus geleerd…. En hoe ga je om met de verschillende culturen en generaties? Ook een uitdaging vandaag de dag. Het gaat erom dat je je doelen bereikt met de talenten die ieder mens heeft dus ook jij. Dan is het handig om te weten hoe je bent, of dit nou op je werk is, op de sportvereniging of thuis. Het is altijd handig om voor elkaar te krijgen dat jij de tafel niet hoeft af te ruimen en de anderen gezinsleden dit gemotiveerd voor je doen…...

Laatste blogpost

aug
29

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Door: Martine van der Meer

Dit is gedrag wat over de grens van een ander heen gaat, waardoor iemand fysieke, mentale of emotionele schade op kan lopen. Het is dagelijks in de media. Het lijkt of alles wat in het verleden is...

Lees het hele bericht
jul
18

Ik heb me over laten halen...

Door: Martine van der Meer

Vorige week belde een journalist van het NRC mij, Christiaan. Een aardige jongen die een bedrijf uit de tuinbouw zocht die iets wilde vertellen over de mogelijke maatregelen om flexibele arbeid verder in te perken. Als ik het woord media hoor gaan bij mij echter de alarmbellen!

Lees het hele bericht