CombiVliet

Werken bij CombiVliet?

Wanneer doe je het goed?

Door: Martine van der Meer
okt
17

Er wordt zoveel gezegd en geschreven over gezondheid en duurzaamheid dat ik niet meer weet wat ik wel en niet goed doe…. Het zijn inmiddels ‘container-begrippen’ geworden.

Er wordt zoveel gezegd en geschreven over gezondheid en duurzaamheid dat ik niet meer weet wat ik wel en niet goed doe…. Ik recyclede altijd braaf m’n plastic tasjes tot afvalzak, maar omdat ik die nu niet meer krijg, koop ik maar gewoon pendaalemmerzakken dus is hiermee winst behaald in mijn huishouden? Niet echt…. Nu krijg ik bij veel winkels papieren tasjes, waarbij ik me afvraag of dit beter is voor het milieu, de duurzaamheid van de aarde? Ik meen dat papier van bomen wordt gemaakt, maar of dat feitelijk waar is, kan ik niet controleren.

Er wordt ook al een tijd geroepen dat het beter is om geen frisdrank en vruchtensappen meer te drinken, en ook andere drankjes met toevoegingen zijn not done tegenwoordig als het om gezondheid gaat En ik dacht dat verse jus d’orange gezond was! Alleen water schijnt nog geen negatief label te hebben. Is een dieet van ‘water en brood’ dan wel goed en gezond? Nee, want ook brood heeft lange tijd in de verkeerde hoek gestaan. Koolhydraten zijn echt ongezond, wordt gezegd! Daar komen de zgn. kenners dan ook wel weer op terug de laatste tijd.

Ook de E-nummers zijn erg fout in deze tijd. Jarenlang was er de wens bij consumenten om producten beter en langer te kunnen bewaren. We willen namelijk allemaal de producten met de langste houdbaarheidsdatum. Dat hier E-nummers voor ontwikkeld werden, vonden we een oplossing in de vorige eeuw. Nu is de strategie van de fabrikanten om verwerkte producten te produceren zonder de beruchte E-nummers. Mensen op social media zijn wild enthousiast, terwijl we eigenlijk niet weten waar het echt om gaat, maar het klinkt zo goed! Zonder kunstmatige toevoegingen……

Groenten zitten nog steeds in de gezonde hoek, maar het woord ‘biologisch’ blijft goed klinken, merk ik. Ook al zijn biologische groenten vaak niet duurzamer dan in kassen geteelde groenten als het om verspilling gaat. Ook qua veiligheid geven de onderzoeken tegengestelde resultaten aan. Maar mensen geven toch een bepaalde waarde aan dit woord. Ze voelen zich goed als ze biologisch voedsel eten. Het gaat dan ook veel om emotie en het gevoel wat iemand krijgt bij iets. Het placebo-effect! En het gaat erom dat je je goed voelt toch?

We zitten in een tijd dat we van alles geloven, omdat iedereen van alles roept, maar een ‘normaal’ mens doet er verstandig aan zijn/haar eigen plan te trekken en gewoon lekker en gevarieerd te eten.

Laatste blogpost

okt
16

Durf jij eerlijk te zeggen wat je vindt?

Door: Martine van der Meer

“Iedereen wil dat je eerlijk bent…. Maar hebben er problemen mee als je de waarheid zegt”, een interessante quote! Maar waarom durven mensen dan niet eerlijk te zijn?

Lees het hele bericht
sep
25

Kijk eens kritisch naar jezelf!

Door: Martine van der Meer

Heeft het wel nut? Wie zit erop te wachten? Is het niet zonde van de tijd? Hebben we niks beters te doen? Wat is het doel? Welk resultaat moet het geven? Er is toch dagelijks contact met de medewerkers?

Lees het hele bericht