CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Gezondheid is geen keuze, fitheid wel....

Door: Martine van der Meer
okt
04

Maar desalniettemin ben ik er toch wel van overtuigd dat het voor veel mensen goed is om te bewegen. Van die bank af te komen 's-avonds. Gezonder te eten, de ontspanning te zoeken die je nodig hebt.

Daar ging de presentatie over die ik vorige week bijwoonde in De Lier op uitnodiging van onze ARBO-dienst Westland Arbo.

Er zijn mensen die de hele dag zittend werk doen, niet aan sport doen, zich altijd met de auto verplaatsen. Het enige wat die mensen tegenwoordig in beweging kan brengen is Pokemons vangen.
Deze mensen hebben vaak allerlei kwaaltjes, een grotere kans op overgewicht met alle gevolgen van dien, minder energie om te werken, kans op een ‘app-nek’ (zere nek van het kijken op hun smartphone/tablet), zijn minder gemotiveerd, minder fit, hebben een grotere kans op een burnout, de belastbaarheid is kleiner, zijn veel vaker ziek dus alleen maar nadelen voor een werkgever, want dat betekent kosten! En dat is een hard gelach, want een werkgever mag alles betalen, terwijl een werknemer toch ook de plicht zou moeten hebben, zijn verantwoordelijkheid te nemen. Zeker als het om klachten (lees; kosten voor werkgever) gaat ten gevolge van de levensstijl. Ik vind zelf dat dit in Nederland niet in evenwicht is. Er liggen teveel plichten bij een werkgever en teweinig bij een werknemer.

Maar goed even terug naar het verhaal. Bij mij gingen direct de alarmbellen, want ik voldoe helemaal aan het profiel; ik zit heel de dag achter m’n bureau, heb een hekel aan sport, ben al moe als ik eraan denk, woon 700 meter vanaf m’n werk en stap lekker in de auto en ben twee keer naar Kijkduin geweest om samen met m’n dochter Pokemons te vangen….
Alleen de klachten herken ik niet op mijn inmiddels 43-jarige leeftijd! Dat komt dan nog wel zeggen de sporters natuurlijk. Ja dat kan! Maar misschien ook niet, dat weet niemand. Je weet nooit wat er boven je hoofd hangt in het leven.

Maar desalniettemin ben ik er toch wel van overtuigd dat het voor veel mensen goed is om te bewegen. Van die bank af te komen ‘s-avonds. Gezonder te eten, de ontspanning te zoeken die je nodig hebt.
Ik mag dan aan het ‘fail’-profiel voldoen, maar rook en drink niet, eet vrij gezond, zit thuis niet veel stil en zeker al niet op de bank met een zak chips dus dat zal het hopeloze profiel iets meer in balans brengen. Want daar gaat het om; zorg dat je weet waar je energie van krijgt -motivatoren- en zorg dat die er genoeg zijn om de stressfactoren te compenseren. Leef zo gezond mogelijk. Alles draait om een goede balans.

Laatste blogpost

okt
26

Het is wat je denkt….

Er zijn heel veel hippe termen voor; gedachtenkracht, werkgeluk, wat je aandacht geeft groeit, je bent wat je denkt, etc. Je zult denken, ja dat zal wel. Maar als je je er wat verder in verdiept...

Lees het hele bericht
aug
10

Het lijkt me wel leuk om perfect te zijn, of toch niet?

Door: Martine van der Meer

Onlangs kwam ik deze tekst tegen. En toen dacht ik aan een paar collega’s die het zo perfect willen doen, dat ze er soms zelf last van hebben….

Lees het hele bericht