CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Een behoefte creëren, levert geld op!

Door: Martine van der Meer
jan
29

De mens is een bijzonder levend soort op deze aarde. Soms ontbreekt elke vorm van logica als ik het handelen bekijk. Zo logisch als de dierenwereld is, zo onlogisch is de mens. Dat houdt het ook wel weer spannend, die onvoorspelbaarheid, maar des te lastiger op het gebied van Marketing.

Als voorbeeld; je zou denken, mensen willen graag gezond blijven dus hebben hier geld voor over, echter het omgekeerde blijkt. Als we groenten en fruit kopen, moet dit zo goedkoop mogelijk, alles is te duur, maar artikelen waar we niks of weinig aan hebben of zelfs ongezond zijn, daar geven we wel geld aan uit. Dit moet toch raar klinken! Nou dat is de mens…..

De wens van mijn kinderen, was boven een dagje dierentuin, zwembad, pretpark, naar Lush gaan. Lush is een winkel met allerlei soorten zeep. Ze doen dit heel slim, want door alle you-tube filmpjes hersenspoelen ze de nieuwe generatie die de oude generatie verplicht hierheen te gaan. En dan denk je, nou ga ik wat beleven daar! Inderdaad, zeep in alle soorten, geuren en maten voor een torenhoge prijs, maar het gaat als warme broodjes over de toonbank…. Bijkomende beperking is dat het slechts 2 maanden houdbaar is, omdat het handgemaakt is. De datum staat erop, maar ook de persoon die het voor jou heeft gemaakt met een fotootje. Nu is dat niet vreemd in de tuinbouw een foto van een teler, maar het is toch weer anders bij zeep. Het is een beleving op zich zo’n winkel, zeep zoals je het nog nooit hebt gezien, en blijkbaar gaan de euro’s dan toch rollen. Gewoon anders dan anders, hip!

Het mooie is dat kinderen er dolgelukkig weggaan, het steendruk is in deze winkels, terwijl het in andere winkels die ook zeep verkopen niet druk is. De Sunlight-zeep die als merk ‘alom bekend’ genoemd mag worden, z’n sporen heeft verdiend, alles schoonmaakt wat je wilt (lichaam en huis) dus multifunctioneel, het verliest van zo’n ‘vies’ stukje zeep van Lush waarmee je kunt kleien. Dan denk ik, hoe is het mogelijk? Want wie gebruikt er nog een stuk zeep. Het ligt bij mij alleen op de wc voor de sier. En daar ligt de halve winkel vol met gevormde zeepjes. Maar daar begint het wel interessant te worden, want blijkbaar spelen ze op een behoefte in die anderen niet zagen, maar ook niet hadden kunnen bedenken. En de doelgroep ook niet wist dat ze überhaupt deze behoefte hadden. En hier verdienen ze heel veel geld aan!

Moeten we in de tuinbouw ook niet anders gaan denken en/of doen? Gewoon out of the box denken, en de ‘ja-maar-en’ thuis laten of achter hun bureau laten zitten………

Laatste blogpost

aug
29

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Door: Martine van der Meer

Dit is gedrag wat over de grens van een ander heen gaat, waardoor iemand fysieke, mentale of emotionele schade op kan lopen. Het is dagelijks in de media. Het lijkt of alles wat in het verleden is...

Lees het hele bericht
jul
18

Ik heb me over laten halen...

Door: Martine van der Meer

Vorige week belde een journalist van het NRC mij, Christiaan. Een aardige jongen die een bedrijf uit de tuinbouw zocht die iets wilde vertellen over de mogelijke maatregelen om flexibele arbeid verder in te perken. Als ik het woord media hoor gaan bij mij echter de alarmbellen!

Lees het hele bericht