CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Welke mensen willen een baan?

Door: Martine van der Meer
jan
04

Als het bedrijf waar ik werk, de reacties ontvangt op een vacature, besef ik hoe triest de arbeidsmarkt in elkaar zit.

Het kost handen vol geld om het UWV ervoor te laten zorgen dat mensen een passende baan vinden. Kosten noch moeite worden gespaard.
En veel mensen blijken heel veel moeite te doen, vacatures te zoeken, waarbij ze zeker weten dat ze niet aangenomen worden…....

Op de één of andere manier is ook onze vacature voor terreinmedewerker op onze vestiging Middenmeer terecht gekomen op plaatsen, waar dit soort mensen zoeken. Het is namelijk belangrijk dat onze toekomstige terreinmedewerker in een straal van 15 kilometer vanaf het werk woont in verband met calamiteiten door weersomstandigheden bijvoorbeeld. Als het ooit nog eens zou gaan sneeuwen, moeten onze mensen veilig naar de ingang kunnen lopen.
Als bijvoorbeeld Achmed uit Culemborg (133 km verder) dan schrijft dat hij graag werk zoekt op onze school, omdat hij zo goed is om in teamverband te werken als conciërge, terwijl onze terreinbeheerder zelfstandig moet kunnen werken, dan ben ik teleurgesteld.

Ook Petra uit Rotterdam is geïnteresseerd in een functie als bedrijfsleider in Middenmeer, ze doceerde kunstgeschiedenis tot voor kort en zocht een andere uitdaging en dit leek haar wel wat….. De groene vingers, ervaring, besef en interesse waren ver te zoeken. Maar wel weer een verplichte sollicitatie op het lijstje! En zo hadden we nog vele reacties.
Zo houden we elkaar aardig bezig en voor de gek in Nederland…….. Ik vraag me af wat het UWV hiermee doet? Bekijken zij of er echt serieus is gesolliciteerd?
We worden van werken namelijk allemaal beter, de maatschappij, maar ook mensen zelf.

Doe als potentiele werknemer in ieder geval je best om je te verdiepen in een bedrijf, past het bedrijf bij je, hebben ze een functie die bij je past, etc. Dan heb je een kans! Gelukkig hebben we ook échte sollicitaties ontvangen waar we nu mee aan de slag gaan.
Ik vind het super dat er bij ons bedrijf mensen werken die uit een uitkeringspositie komen en graag willen werken. Respect.

(namen zijn gefingeerd)

Laatste blogpost

okt
26

Het is wat je denkt….

Er zijn heel veel hippe termen voor; gedachtenkracht, werkgeluk, wat je aandacht geeft groeit, je bent wat je denkt, etc. Je zult denken, ja dat zal wel. Maar als je je er wat verder in verdiept...

Lees het hele bericht
aug
10

Het lijkt me wel leuk om perfect te zijn, of toch niet?

Door: Martine van der Meer

Onlangs kwam ik deze tekst tegen. En toen dacht ik aan een paar collega’s die het zo perfect willen doen, dat ze er soms zelf last van hebben….

Lees het hele bericht