CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Onze gezondheid gaat voor alles!

Door: Martine van der Meer
sep
22

Toch? Dat zeggen we wel, maar ons gedrag is hier nog niet naar. We eten te vet, teveel suiker, teveel zouten, teveel vlees en dan nog al die E-nummers die we onopgemerkt naar binnen werken.

En niet te spreken over ons rook- en drinkgedrag wat daar nog bovenop komt……

Wat mij is bijgebleven is een citaat wat ik onlangs tegenkwam ‘We geven veel geld uit om ongezond te leven en geven daarna nog meer geld uit om weer gezond te worden’. Dat klinkt vreemd! Ik denk ook dat we op dit gebied in een bewustwordingsfase zitten, een veranderingsfase, omdat het ‘gezond’ leven steeds meer een issue wordt. Straks kunnen we meten wat we nodig hebben per dag aan voedzame stoffen om gezond te blijven. Hoe makkelijk is dat? Geen chemische Multi-vitaminepil die niet werkt, maar gerichte voedingstoffen om ‘gewoon’ gezond te blijven.

Ik was deze week bij een presentatie die Harvest House organiseerde. Daar was Hans Steenbergen die trendwatcher is op gebied van foods en drinks. Hij gaf aan; ‘Het is ergens fout gegaan met ons eetpatroon, we hebben de verkeerde afslag genomen’. Dan vraag ik me af, is het dan echt zo erg? Hij liet aantal beelden zien van mensen die steeds zwaarder worden, eerder overlijden aan allerlei ziekten die als oorzaak slechte voeding hebben. Als je de groeilijn ziet van deze aantallen, dat is schrikbarend hoog.

Maar er is hoop, de wereld is in verandering, dit gaat razendsnel. Je hoopt dat je dit bij kunt houden, maar daar moet je je best voor doen. Iets wat je in eerste instantie raar vindt, is voordat je het weet een trend waar je niet meer omheen kunt. Dus kijk om je heen wat er gebeurt en sta ervoor open. Ook als bedrijf zijnde. De wereld wordt nooit meer zoals nu.
Wij hebben het geluk dat we gezonde producten telen. Mooier kan het eigenlijk niet! Producten die ons gaan helpen gezonder te worden. Want stel je voor dat je hamburgers produceert, dan heb je een grotere uitdaging als je het mij vraagt.

Mensen worden ook blij van gezond eten. Het geeft ze een goed gevoel (ik bedoel, geen schuldgevoel). Dat is toch geweldig dat je van onze producten wèl een goed gevoel krijgt! Wat hebben we dan een mooie toekomst voor ons liggen……….

Laatste blogpost

dec
05

En toen keek ik in de spiegel…

Door: Martine van der Meer

Toen ik nog jong was, in de vorige eeuw was dat, zoiets als Z (geboren tussen 2000-2015) nu is, vond ik iemand van 40 stokoud en iemand van 50 een fossiel. En dan ineens ben ik ineens zelf 50.

Lees het hele bericht
nov
07

Jaargesprekken uit de mode?

Door: Martine van der Meer

Elk jaar lees je wat wel of niet een trend of in de mode is. Ook jaargesprekken, functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken zijn het ene jaar ‘uit’ en daarna weer ‘in’.

Lees het hele bericht