CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Als wij onze ‘kinderen’ uit handen geven……….

Door: Martine van der Meer
aug
04

Als je ziet hoeveel erbij komt kijken om een tomaat te telen van zaadje tot lekkere rode tomaat, dan kijk je heel anders naar een tomaat, met respect!

Als ik uitga van ons bedrijf, dan passeren we verschillende perfect op elkaar afgestemde stations. Geen vertragingen of ander oponthoud bij ons…

Allerlei specialisten binnen ons bedrijf buigen zich over hun onderdeel:
De teeltspecialist die de groei en bloei, eigenlijk gewoon de gehele gemoedstoestand van de plant begeleid tijdens de levensloop, van jong plantje wat net komt kijken in deze wereld tot plant die z’n leven geleefd heeft.
De bio-specialist die met de grootste zorg het evenwicht in de biologische omgeving in stand houdt om plagen en ziekten te voorkomen om zo de tomaten zo veilig mogelijk op te kweken. Een vak apart!
De bedrijfsleider die ervoor zorgt dat alles op de teeltlocatie zo verloopt zoals het behoort te lopen, de mensen weten precies wat er moet gebeuren, de werkzaamheden zo verrichten, dat de beste tomaten geoogst kunnen worden.
De mensen van de logistieke afdeling die zorgen voor het transporteren van de tomaten op zo’n manier dat de vruchten hier geen hinder van ondervinden en zo snel als mogelijk op een volgende bestemming komen zodat de versheid gegarandeerd blijft.
De verpakkingsafdeling zorgt voor de juiste verpakking, vaak samengesteld op verzoek van de afnemer, waarin de producten vers en beschermd blijven.

En dan gaan onze tomaten op weg naar hun één na laatste bestemming, de verkoopplek waar de consument ze koopt. Want het bord is de uiteindelijke bestemming…..
In de schakels voor de (super)markt wordt alles streng gecontroleerd. Binnen x uur moet een product verpakt worden, de handelingen moeten op de juiste manier verricht worden, de vruchten gaan onbeschadigd de deur uit, de kwaliteit wordt streng bewaakt. Dus de omstandigheden waarin een tomaat verkeert zijn optimaal.
We maken ons alleen weleens zorgen over de schakels daarna. Vaak komen we tomaten tegen in de koeling of horen we dat consumenten ze in de koelkast bewaren, dit zorgt voor een verlies aan voedingstoffen, voedstelbederf en smaakverlies. Ook kun je tomaten beter niet bewaren in de omgeving van fruit, omdat ze hierdoor sneller rijpen en dus sneller oud worden. We vinden het dan ook jammer als ze ‘gezellig’ naast het fruit liggen. We doen zo ons best alles tot in de perfectie te regelen, alleen de consument kan ons product als minder beoordelen door omstandigheden waar wij geen invloed op hebben. Dat vinden we zonde, want het blijven een beetje onze ‘kindjes’……………….

Laatste blogpost

apr
28

Ben jij je omgeving?

Door: Martine van der Meer

Ik las laatst een artikel dat je iemand kunt herkennen aan z’n omgeving; hoe je werkplek eruit ziet, hoe je slaapkamer eruit ziet. Dat is best interessant, want dat is iets wat je onbewust doet en...

Lees het hele bericht
mrt
21

Wil jij allemaal trekpoppen?

Door: Martine van der Meer

“Een man ziet een vlinder die zich uit zijn cocon probeert te worstelen. Het lijkt een lastig proces en de man besluit de vlinder te helpen. Hij pakt een schaartje en knipt heel voorzichtig de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij bewegen en zou in principe zo weg kunnen vliegen. Maar, dat...

Lees het hele bericht