CombiVliet

Aan de slag als scholier Werken bij CombiVliet?

Groente wordt het paradepaardje van Nederland!

Door: Martine van der Meer
mei
11

Als de salade op tafel wordt gezet, krijg je een bakje met een paar blaadjes groen erin met een kwak saus erop voor de smaak. En als je geluk hebt nog ergens een stukje tomaat of komkommer.....

Ik ben gek op groenten, minder op patat, aardappelen, etc. Je zou zeggen, de ideale combi, maar de meeste eetgelegenheden zijn hier niet op ingespeeld. Vandaar dat ik waarschijnlijk ook niet graag uit eten ga.

Als de salade op tafel wordt gezet, krijg je een bakje met een paar blaadjes groen erin met een kwak saus erop voor de smaak. En als je geluk hebt nog ergens een stukje tomaat of komkommer….. Aan de andere kant van je bord wordt dan zo’n grote bak vette patatten gezet. Ik vind het niks. En bovendien is het niet gezond, terwijl we in alle opzichten onze mond vol hebben over gezondheid. Elk jaar in december sturen we onze familieleden en vrienden een (digitale) nieuwjaarswens met hierop een ‘gelukkig en gezond nieuwjaar’........ Maar ons eetgedrag hierop aanpassen, valt toch niet mee.

Volgens de statistieken eten we te weinig groenten en is Nederland ook nog eens een land waar niet veel groenten gegeten worden. Terwijl we het land zijn van de mooiste en gezondste groenten! Nagenoeg biologische groenten die uit onze kassen komen, eerlijke arbeid en een assortiment waar je ‘u’ tegen zegt!

Time for a change…...

Laten we de verhoudingen veranderen! Groente moet het paradepaardje van Nederland worden, net als pizza dat van Italië is, bier dit van België is en Fish and Chips dit van Engeland is? Een mooi begin is min. 2/3 groenten, max. 1/3 ‘zetmeel’, niet alleen thuis, maar ook in eetgelegenheden! Want als we na een etentje geen schuldgevoel hebben van alles wat we naar binnen gewerkt hebben, komen we sneller weer blij terug bij zo’n restaurant! En hebben we meer kans op een gelukkig en gezond leven.

Laatste blogpost

jun
08

Hetzelfde en toch anders!

Door: Martine van der Meer

Ik verbaas me er altijd over dat gehaktballen bij iedereen anders smaken. Geef mensen dezelfde basis aan ingrediënten en er komt bij iedereen wat anders uit.

Lees het hele bericht
mei
10

Denk niet aan een roze olifant!

Zo werkt ons brain dus niet… Ons brain kent het woordje ‘niet’ niet. Als je tegen iemand zegt NIET aan een roze olifant denken, is dat juist het eerste waar diegene aan denkt. Dat heeft te maken met de manier waarop onze hersenen werken.

Lees het hele bericht